Πίσω στην κορυφή της σελίδας
14.12.2010 | 07:21

Η αληθινή εκδοχή του κώδικα Da Vinci στα μάτια της Μόνα Λίζα!

Η αληθινή εκδοχή του κώδικα Da Vinci στα μάτια της Μόνα Λίζα!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Το αινιγματικό χαμόγελο της Μόνα Λίζα έχει απασχολήσει εδώ και πολλά χρόνια τους ερευνητές και τους ιστορικούς κάθε χώρας, ωστόσο, αυτά που φαίνεται πως κρύβουν το μυστικό της , δεν είναι άλλα από τα μάτια της.
 
Μετά την ταινία “Da Vinci Code”, που σημείωσε τεράστια εισπρακτική επιτυχία, ιστρορικοί της τέχνης απ' όλα τα σημεία του κόσμου φαίνεται πως ψάχνουν τον μυστικό κώδικα του πίνακα και το μήνυμα του Leonardo da Vinci. Σύμφωνα, μάλιστα με ερευνητές, αυτό το μήνυμα κρύβετα στα... μάτια της Μόνα Λίζα.
 
Ο λόγος για τα κρυμμένα γράμματα και τους αριθμούς που εντόπισαν στα μάτια της Μόνα Λίζα, εξειδικευμένοι ερευνητές, χρησιμοποιώντας τεχνικές τελευταίας τεχνολογίας. Οι ίδιοι, μάλιστα, ανέφεραν ότι αυτά τα μικρά σημαδάκια στα μάτια της Μόνα Λίζα, που με δυσκολία μπορούν να φανούν, αντιπροσωπεύουν τον αληθινό κώδικα Da Vinci.

 
Ο Silvano Vinceti, που είναι υπεύθυνος της ιταλικής πολιτιστικής κληρονομιάς ανέφερε το εξής: “Με γυμνό μάτι τα σύμβολα δεν είναι ορατά. Ωστόσο, αν χρησιμοποιήσουμε ένα μεγεθυντικό φακό μπορούν να γίνουν ορατά”

 
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10