Πίσω στην κορυφή της σελίδας
28.11.2012 | 19:45

Ελληνικά βραβεία L'ORÉAL-UNESCO για τις γυναίκες στην επιστήμη!

Ελληνικά βραβεία L'ORÉAL-UNESCO για τις γυναίκες στην επιστήμη!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Η Επιτροπή Κρίσης με τους 5 διακεκριμένους καθηγητές Πανεπιστημίου και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κρίσης -Ομότιμο Καθηγητή Βιομηχανικής Χημείας- κύριο Νίκο Χατζηχρηστίδη επέλεξε τις 3 δικαιούχους έχοντας πολύ αυστηρά κριτήρια αξιολόγησης και σύμφωνα με τα πρότυπα του Διεθνούς προγράμματος L'ORÉAL-UNESCO.


(Στις φωτο: Κυρία Αικατερίνη Τζιτζικώστα, Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco,
 ELIE SAGIV ΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ L’OREAL Hellas, Δρ. Μαριάνθη Γεωργίτση, Δρ. Γεωργία Σφυρόερα, Δρ. Ελένη Κατράγκου, Κύριος Ευριπίδης Στυλιανίδης, Υπουργός Εσωτερικών,  Kύριος Νικόλαος Χατζηχρηστίδης, Πρόεδρος της επιτροπής κρίσης Ελληνικών Βραβείων L'OREAL-UNESCO.«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η επιστημονική έρευνα αποτελεί μια πορεία αριστείας και στις δύσκολες εποχές που ζούμε,έχουμε ακόμα περισσότερη ανάγκηαπό ταλαντούχα θηλυκά μυαλά.” δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κρίσης, Ομότιμος Καθηγητής κύριος Νίκος Χατζηχρηστίδης.

«Το να στηρίξουμε όλα τα κορίτσια που ενδιαφέρονται για την επιστήμη και να δώσουμε την ευκαιρία στις νέες γενιές να ταυτιστούν με αυτές τις νέες γυναίκες, είναι η ανεκτίμητη αξία αυτού του προγράμματος. Οι 20 βραβευμένες με το Βραβείο L\'ORÉAL-UNESCO αποτελούν έξοχα πρότυπα για μια νέα γενιά γυναικών επιστημόνων, μια γενιά που θα παίξει ρόλο στην προαγωγή της Επιστήμης και θα βελτιώσει την επιρροή των γυναικών», δήλωσε η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, κυρία Αικατερίνη Τζιτζικώστα.

Από το 2006 μέχρι σήμερα 20 νεαρές Ελληνίδες Ερευνήτριες έχουν τιμηθεί με το Βραβείο L\'ORÉAL-UNESCO Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη».

Το πρόγραμμα «Ελληνικά Βραβεία L\'ORÉAL-UNESCO για τις Γυναίκες στην Επιστήμη» αποτελεί μια από τις συνιστώσες του διεθνούς προγράμματος L\'ORÉAL-UNESCO το οποίο έχει θεσμοθετηθεί εδώ και 14 χρόνια και έχει επιβραβεύσει μέχρι σήμερα 1.292 Ερευνήτριες από όλο τον κόσμο. Παράλληλα έχουν απονεμηθεί 2 Βραβεία Νόμπελ σε παλαιότερες Βραβευμένες με το Διεθνές ΒραβείοL\'ORÉAL-UNESCO. Η διάκριση αυτή αποτελεί τεράστια αναγνώριση για τον θεσμό.


Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10