Πίσω στην κορυφή της σελίδας
13.04.2014 | 16:42

Η L' OREAL επιβραβεύεται ως μια από τις πιο ηθικές εταιρίες

Η L' OREAL επιβραβεύεται ως μια από τις πιο ηθικές εταιρίες
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Η L’Oréal, η κορυφαία εταιρεία καλλυντικών προϊόντων παγκοσμίως, ανακοίνωσε ότι αναγνωρίστηκε από το Ινστιτούτο Ethisphere, ένα ανεξάρτητο κέντρο έρευνας που προάγει τις βέλτιστες πρακτικές εταιρικής ηθικής και διακυβέρνησης, ως η Πιο Ηθική Εταιρεία Παγκοσμίως (World’s Most Ethical Company®).

Είναι η πέμπτη φορά που τιμάται η L’Oréal με αυτό το βραβείο, το οποίο επιβραβεύει οργανώσεις που συνεχίζουν να ανεβάζουν τον πήχη σε θέματα ηθικής ηγεσίας και εταιρικής συμπεριφοράς.

Η L’Oréal κέρδισε επίσης την 1η θέση στον κλάδο των Αγαθών Ατομικής και Οικιακής Φροντίδας και την 8η θέση παγκοσμίως με βαθμό Aa+ στο δείκτη Covalence EthicalQuote, ένα δείκτη φήμης που παρακολουθεί τις 581 μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο σε θέματα περιβαλλοντικής και κοινωνικής διακυβέρνησης, εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, ηθικής και βιωσιμότητας.

Ο Jean-Paul Agon, CEO και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της L’Oréal, δήλωσε: Αυτό το καλό νέο συμπίπτει με την παρουσίαση των φιλόδοξων δεσμεύσεων Sharing Beauty with All της L’Oréal σε θέματα βιώσιμης καινοτομίας, παραγωγής και κατανάλωσης. Επιδεικνύοντας σεβασμό σε υψηλά ηθικά πρότυπα και υπηρετώντας το κοινό καλό δεν θα κάνουμε μόνο τη διαφορά τον 21ο αιώνα αλλά, μέσα από τις μετατροπές που θα προκύψουν, θα επηρεάσουμε θετικά την κερδοφορία της εταιρείας μας.

Επειδή είναι θεμελιώδες για την επιτυχία μας να επιτυγχάνουμε αποτελέσματα με σεβασμό και ακεραιότητα, η L’Oréal τοποθετεί την Ηθική στο επίκεντρο της στρατηγικής της. Τηρούμε πάντα τις Ηθικές Αρχές της Ακεραιότητας, του Σεβασμού, του Θάρρους και της Διαφάνειας, όπου κι αν δραστηριοποιούμαστε στον κόσμο, όποτε λαμβάνουμε μια απόφαση, μικρή ή μεγάλη, δήλωσε ο Emmanuel Lulin, Α\' Αντιπρόεδρος & Γενικός Διευθυντής Δεοντολογίας της L’Oréal.

Πληροφορίες για την Ηθική στη L’Oréal
Η συμπεριφορά μιας εταιρείας είναι εξίσου σημαντική με τις οικονομικές της επιδόσεις και την ποιότητα των προϊόντων της. Σε αυτό το πλαίσιο, η L’Oréal φιλοδοξεί να αποτελεί μια υποδειγματική εταιρεία σε όλο τον κόσμο και να ενσωματώνει την ηθική στο επίκεντρο των επιχειρηματικών της πρακτικών.
–    Το 2000, η L’Oréal ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες στη Γαλλία που θέσπισαν Κώδικα Επιχειρηματικής Δεοντολογίας και το 2007 διόρισε Γενικό Διευθυντή Δεοντολογίας.
–    Το 2008, ο Πρόεδρος και CEO της L’Oréal, Jean-Paul Agon, τιμήθηκε με το αναγνωρισμένου κύρους βραβείο Stanley C. Pace Leadership in Ethics.
–    Η L’Oréal, που έχει συνυπογράψει το Παγκόσμιο Σύμφωνο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών από το 2003, είναι μία από τις 100 εταιρείες που περιλαμβάνονται στο νέο χρηματιστηριακό δείκτη Global Compact 100 και, πρόσφατα, υπέγραψε το Women’s Empowerment Principles, μία πρωτοβουλία των Γυναικών του ΟΗΕ και του Παγκόσμιου Συμφώνου.
–    Η L’Oréal διοργανώνει κάθε χρόνο μια Ημέρα Ηθικής, στη διάρκεια της οποίας εργαζόμενοι από όλο τον κόσμο μπορούν να επικοινωνούν απευθείας με τον Πρόεδρο και CEO της L’Oréal για θέματα ηθικής. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δεοντολογία: http://www.loreal.com/group/governance/acting-ethically.aspx


Πληροφορίες για τη L’Oréal
Η L’Oréal είναι αφοσιωμένη στην ομορφιά εδώ και περισσότερα από 105 χρόνια. Διαθέτοντας ένα μοναδικό χαρτοφυλάκιο αποτελούμενο από 28 διεθνείς, διαφορετικές και συμπληρωματικές μάρκες, ο Όμιλος κατέγραψε πωλήσεις ύψους 23 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2013 και απασχολεί 77.500 άτομα παγκοσμίως. Αποτελώντας την κορυφαία εταιρεία καλλυντικών προϊόντων στον κόσμο, η L’Oréal δραστηριοποιείται σε όλα τα δίκτυα διανομής: καταστήματα ευρείας διανομής, πολυκαταστήματα, φαρμακεία, ταξιδιωτικό λιανικό εμπόριο και επώνυμα καταστήματα λιανικής. Το τμήμα έρευνας και καινοτομίας, καθώς και μια αποκλειστική ερευνητική ομάδα 4.000 ατόμων, βρίσκονται στο επίκεντρο της στρατηγικής της L’Oréal και εργάζονται για να ικανοποιούν τις επιθυμίες ομορφιάς σε όλο τον κόσμο και να προσελκύσουν ένα εκατομμύριο νέους καταναλωτές τα προσεχή χρόνια. Η νέα δέσμευση βιωσιμότητας της L’Oréal για το 2020 Sharing Beauty with All θέτει φιλόδοξους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης σε όλη την αλυσίδα αξίας του Ομίλου. Το 2014, το Ινστιτούτο Ethisphere, μια κορυφαία διεθνής δεξαμενή σκέψης για την επιχειρηματική δεοντολογία, την κοινωνική εταιρική ευθύνη και τη βιωσιμότητα, αναγνώρισε τη L’Oréal ως μία από τις Πιο Ηθικές Εταιρείες Παγκοσμίως. Είναι η πέμπτη φορά που λαμβάνει η L’Oréal αυτή τη διάκριση. Πληροφορίες για τη www.loreal.com


Πληροφορίες για το Ινστιτούτο Ethisphere
Το Ινστιτούτο Ethisphere® είναι ένα ανεξάρτητο κέντρο έρευνας, βέλτιστων πρακτικών και ηγεσίας σκέψης που προάγει τις βέλτιστες πρακτικές εταιρικής ηθικής και διακυβέρνησης και βοηθά τις οργανώσεις να βελτιώνουν τη συμμόρφωση, να περιορίζουν τον κίνδυνο και να ενισχύουν τις σχέσεις με τους εργαζομένους, τους επιχειρηματικούς εταίρους, τους επενδυτές και τους διάφορους οργανισμούς κανονιστικού χαρακτήρα. Το Ethisphere αξιολογεί και συγκρίνει τα προγράμματα συμμόρφωσης και διακυβέρνησης, επιβραβεύει τα κορυφαία επιτεύγματα μέσω του προγράμματος αναγνώρισης World’s Most Ethical Companies® και εκδίδει το περιοδικό Ethisphere. Το Ethisphere αποτελεί επίσης τον κορυφαίο πάροχο ανεξάρτητης πιστοποίησης των προγραμμάτων εταιρικής ηθικής και συμμόρφωσης και περιλαμβάνει: τις πιστοποιήσεις Ethics Inside® Certification, Compliance Leader Verification™ και Anti-Corruption Program Verification™. Μπορείτε να βρείτε όλο τον κατάλογο των Πιο Ηθικών Εταιρειών Παγκοσμίως για το 2014 στη διεύθυνση http://ethisphere.com/worlds-most-ethical/wme-honorees/ . Περισσότερες πληροφορίες για το Ethisphere μπορείτε να βρείτε στο δικτυακό τόπο: www.ethisphere.com .

Πληροφορίες για το δείκτη Covalence
Ο Covalence EthicalQuote είναι ένας δείκτης ηθικής φήμης που παρακολουθεί τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως. Από το 2001, προσφέρει σε επιχειρήσεις και επενδυτές εργαλεία διαχείρισης της φήμης, καθώς και αξιολογήσεις & δεδομένα περιβαλλοντικής και κοινωνικής διακυβέρνησης (ESG). Η Covalence SA είναι μια ανώνυμη εταιρεία που εδρεύει στη Γενεύη της Ελβετίας. Ο δείκτης EthicalQuote συγκεντρώνει χιλιάδες έγγραφα που λαμβάνονται από διάφορες διαδικτυακές πηγές και ταξινομούνται με βάση 50 κριτήρια βιωσιμότητας, τα οποία είναι εμπνευσμένα από το Global Reporting Initiative, καθώς και με βάση το θετικό ή αρνητικό τους προσανατολισμό.  Βάσει του συστήματος βαθμολόγησης του EthicalQuote, ο δείκτης Covalence έχει συγκεντρώσει τις εξής επιβραβεύσεις και βραβεία: Ethisphere 2009’s 100 Most Influential People in Business Ethics, Finalist Social Entrepreneur of the Year 2005 Switzerland, Prix cantonal du développement durable 2004 (Γενεύη). Περισσότερες πληροφορίες για το Covalence μπορείτε να βρείτε στο δικτυακό τόπο: www.ethicalquote.com


Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10