Greg Louganis: Η ζωή με τον ιό του HIV, o άντρας της ζωής του και το ενδεχόμενο να γίνει πατέρας

Ο Greg Louganis είναι ο ζωντανός θρύλος των καταδύσεων. Ο Ελληνικής καταγωγής Ολυμπιονίκης έγινε ευρύτερα για την προσωπική ζωή του, όταν παραδέχθηκε δημοσίως ότι είναι γκέι, αλλά και όταν αποκάλυψε ότι πάσχει από τον ιό του AIDS. Μιλώντας στο περιοδικό People και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μαυροκεφαλίδη αναφέρεται στον γάμο του με τον άντρα της ζωής του, Johnny Chaillot και το ενδεχόμενο να γίνει πατέρας. Ακόμα, εξηγεί πως είναι να ζει με τον ιο του HIV τα τελευταία 25 χρόνια ενώ αποκαλύπτει πως υπήρξαν στιγμές που θέλησε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Σε λίγες μέρες παντρεύεστε με το σύντροφό σας, Johnny Chaillot. Πώς νιώθετε γι’ αυτό;
Για να πω την αλήθεια, δεν περίμενα ποτέ ότι θα ερχόταν αυτή η μέρα. Από μικρός, όταν μίλησα ανοιχτά στη μαμά μου για μένα, αυτό ήταν το μεγαλύτερο άγχος της. Φοβόταν ότι μεγαλώνοντας θα είχα μια μοναχική ζωή. Πάντα ήθελε να έχω κάποιον να με προστατεύει και τώρα, καθώς στην Καλιφόρνια νομιμοποιήθηκαν οι gay γάμοι, έχω βρει κάποιον που είναι ο πραγματικός έρωτας της ζωής μου και η αδελφή ψυχή μου, είμαι πολύ ευγνώμων και είμαι σίγουρος ότι η μαμά μου θα χαμογελάει».


/

Πιστεύατε ότι θα φτάνατε ποτέ στο να ετοιμάζετε το δικό σας γάμο;

Ποτέ δεν μου είχε περάσει η ιδέα. Πίστευα πως δεν είμαι ο κατάλληλος τύπος ανθρώπου για να παντρευτεί, ίσως γιατί έκανα κακές επιλογές στο παρελθόν σχετικά με τις σχέσεις μου. Προσπαθούσα να ταιριάξω τον τρόπο ζωής μου στη ζωή κάποιου άλλου ανθρώπου, κάνοντας πολλούς συμβιβασμούς και παραμένοντας μέσα σε μια σχέση για τους λάθος λόγους.

Η οροθετικότητά σας ήταν κάτι που εμπόδιζε το να σας αποδεχτεί κάποιος ερωτικά; Υπήρξε φόβος;
Οι τελευταίες μου σχέσεις ήταν με ανθρώπους που δεν είχαν ούτε έχουν τον ιό του HIV. Και φυσικά ήμουν εξαιρετικά προσεκτικός. Αν αγαπάς κάποιον, μπορείς να τον προστατεύσεις. Πάντα μιλούσα για αυτό, δεν ήταν θέμα ταμπού για μένα.

Διάβασε περισσότερα στο People που κυκλοφορεί

Read More

And More