Λ. Κηλαηδόνης: Η καρδιά, ο καρκίνος και οι συνήθειες που δεν αλλάζει!

Σε συνέντευξη που έδωσε ο Λουκιανός Κηλαηδόνης στην “Real life’ μίλησε για την περιπέτεια υγείας που πέρασε, τους πολιτικούς, την ευτυχία και άλλα πολλά. Δεν χάνει ποτέ το χιούμορ του – μάλιστα, δίπλα από το κουδούνι του έχει γράψει “Η κρίση δεν πέρασε ποτέ αυτήν την πόρτα” – και δηλώνει μισός μουσικός και μισός αρχιτέκτονας.

Όταν ο δημοσιογράφος του λέει “πίστευα ότι θα είχατε κόψει το τσιγάρο μετά τις περιπέτειες της υγείας σας”, εκείνος απαντά:

“Ναι, καλά. Χέστηκα! Κατ’ αρχήν, το ’94 μου έκανε ένα μπαϊμπάς ο υπέροχος Γιακούμπ. Από τότε μέχρι τον περασμένο Γενάρη, οπότε είχα το καινούργιο επεισόδιο με την καρδιά μου, οι γιατροί μου έλεγαν “Περπάτα, κόψε το τσιγάρο, μην πίνεις.”. Αλλά εγώ συνέχισα να κάνω αυτά που ήξερα και δεν άλλαξα τίποτα στη ζωή μου, βαρέθηκα να ασχολούμαι με το τι ακριβώς πρόβλημα έχω και είπα “Αυτός είμαι, όσο ζήσω, όσο πάει!”. Το ’94 είχαν φράξει μερικές βασικές αρτηρίες, τις οποίες αντικατέστησαν στο χειρουργείο.

Και ορισμένες από αυτές έφραξαν ξανά. Υπάρχει όμως, μια καλή, η οποία λειτουργεί ακόμα. Μου είπε πρόσφατα μια καρδιολόγος: “Ρε συ, Λουκιανέ, έχεις κλειστή τη Συγγρού και τη Σταδίου, αλλά υπάρχει ακόμα η Πανεπιστημίου η οποία δουλεύει. Μπορείς να κόβεις δρόμο από κει.”. Από το ’94 και μετά έπαθα και καρκίνο στον πνεύμονα, αλλά ούτε σ’ αυτή την περίπτωση μάσησα.”.

Υπάρχει ευτυχία;
“Υπάρχει. Όμως κρατάει λίγο. Μονάχα μια στιγμή. Σαν το πυροτέχνημα…”

Γιατί;
“Έλα ντε. Όπως λέει ο Σαρτρ, “η κόλαση είναι οι άλλοι”…

Read More

And More