Οικονομικό σκάνδαλο για το σχολείο που… ετοίμαζε η Madonna!

To όνειρο που είχε η Madonna για την δημιουργία ενός σχολείου που θα φιλοξενούσε φτωχά παιδιά από το Μαλάουι της Αφρικής πάγωσε! Ο λόγος; Μετά από λογιστικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκε ότι ξοδεύτηκαν 2.4 εκατομμύρια δολάρια εντελώς άσκοπα!

Τα χρήματα τα οποία είχαν συγκεντρωθεί έπειτα από φιλανθρωπίες που είχε οργανώσει η Madonna μαζί με κάποιους διάσημους φίλους της όπως ο Tom Cruise και η Gwyneth Paltrow ξοδεύτηκαν όλα πολύ γρήγορα και μάλιστα χωρίς να έχει καν χτιστεί το σχολείο.

Η ίδια η Madonna μάλιστα είχε ξοδέψει πολλά από τα χρήματα που βρίσκονταν στον δικό της τραπεζικό λογαριασμό για την δημιουργία του συγκεκριμένου σχολείου το οποίο υπολογίζονταν να κοστίσει περίπου 10 εκατομμύρια.

Σύμφωνα, όμως, με δημοσίευμα της New York Times, το όνειρο της Madonna δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί ποτέ και όλα αυτά διότι, όπως διαπιστώθηκε από λογιστικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, το budget είχε ξεπεραστεί κατά πολύ, μιας και έγιναν ανούσιες οικονομικές επενδύσεις που δεν εξυπηρετούσαν κανέναν.

Πιο συγκεκριμένα, πριν καν χτιστεί το σχολείο είχαν αγοραστεί δύο πολυτελή αυτοκίνητα που προορίζονταν για υπαλλήλους του σχολείου οι οποίοι… δεν είχαν καν προσληφθεί!

Το σχολείο το οποίο επρόκειτο να φιλοξενήσει 400 κορίτσια από το Μαλάουι ακουγόταν ότι ήταν το μεγαλύτερο όνειρο της Madonna. H ίδια, η οποία έχει υιοθετήσει δύο παιδιά από την Αφρική, την Mercy και τον David, δήλωσε σχετικά: “Είμαι πάρα πολύ απογοητευμένη από το γεγονός ότι δεν μπορώ να προχωρήσω στην δημιουργία αυτής της Ακαδημίας που ονειρευόμουν. Ωστόσο, τα χρήματα τα οποία έχουν συγκεντρωθεί μέχρι τώρα από τις φιλανθρωπίες, θα διατεθούν για την αγορά εμβολίων κατά του Aids”. Στην Αφρική υπολογίζεται ότι 500.000 παιδιά έχουν χάσει τον έναν γονιό τους από την ασθένεια αυτή.

Read More

And More