Ζ. Μακρυπούλια: ” Έχω ζήσει δύο φορές την προσωπική ανάσταση στη ζωή μου”

H Ζέτα Μακρυπούλια που αυτή την περίοδο ασχολείται με την δική της συλλογή μόδας, μίλησε στην εφημερίδα Πρώτο θέμα για το νέο της επαγγελματικό βήμα, τη δική της προσωπική ανάσταση και απάντησε σε όσους έχουν μιλήσει για εκείνην: “Ο χώρος συγκεντρώνει ιδιότροπους ανθρώπους και σε κάποιες περιπτώσεις θα ήθελα να έχω καβαλήσει λίγο το καλάμι προκειμένου να απαντήσω, να αντιδράσω, να στηρίξω τον εαυτό μου πιο πολύ, αλλά δεν…”

Ο κόσμος, πάντως, έχει την εντύπωση ότι κάθε φορά που κάποιος επώνυμος λανσάρει συλλογή δανείζει απλώς το όνομά του.

Ηταν όρος μου να ασχοληθώ ενεργά και όχι να δανείσω το όνομά μου. Αρχικά το ζήτησα, χωρίς να ξέρω τι σημαίνει αυτό. Οταν όμως μπήκα στα βαθιά νερά αντιλήφθηκα γιατί κάποιοι αρκούνται στο να δίνουν απλώς το όνομά τους. Ομολογώ ότι στην αρχή η όλη διαδικασία μού φάνηκε βουνό, στη συνέχεια ωστόσο τη βρήκα άκρως συναρπαστική. Δημιουργήθηκε μια ομάδα με την καθοδήγηση της οποίας έμαθα να επιλέγω υφάσματα, να μεταφέρω τις ιδέες μου για τα σχέδια και να έχω άποψη πάνω στις τελικές τιμές. Παρόλο που είχα βοήθεια, και μάλιστα σημαντική, τολμώ να πω ότι σε όλα τα στάδια ήμουν κάτι παραπάνω από παρούσα.

Μοντέλο, ηθοποιός, μούσα του Σταμάτη Φασουλή, περιζήτητη παρουσιάστρια. Αισθάνεσαι ότι διανύεις τη χρυσή εποχή σου;

Το νιώθω όταν προσπαθώ να με δω ουδέτερα και αποστασιοποιημένα. Η καθημερινότητα σε οδηγεί σε άλλα μονοπάτια. Τη ζωή τη ζούμε, δεν τη σχολιάζουμε! Κάποιες φορές που αξιολογώ τη διαδρομή μου λέω ότι μου έχουν έρθει πολύ καλά τα πράγματα. Σ’ αυτό δεν έχει παίξει ρόλο μόνο ο παράγοντας τύχη, αλλά και η δουλειά. Τίποτα δεν έρχεται έτσι. Εχω δουλέψει πολύ και επί πολλά χρόνια. Τώρα γεύομαι, αλλά χωρίς να επαναπαύομαι…

Σε έχει ενοχλήσει ότι συχνά πυκνά βλέπεις κομμάτια της προσωπικής σου ζωής κρεμασμένα στα περίπτερα;

Δεν είναι μόνο τα προσωπικά μου θέματα, αλλά οι χαρακτηρισμοί για το πρόσωπό μου, οι οποίοι αποδόθηκαν με μεγάλη ευκολία. Εχω, κατά καιρούς, δεχτεί διάφορους: από το ποια είμαι ή ποια πρέπει να είμαι μέχρι για τη δουλειά μου.

Λέγεται ότι θα ενσαρκώσεις έναν ρόλο που έχει παίξει στο σινεμά η Μέριλιν Μονρόε. Δεν σε φοβίζουν οι συγκρίσεις;

Πολλά έργα παίχτηκαν από μεγάλους και σημαντικούς ηθοποιούς, αλλά εξακολουθούν και παίζονται μέχρι σήμερα, γι’ αυτό και χαρακτηρίζονται κλασικά. Κάθε ρόλο τον αντιμετωπίζω ως ρόλο και όχι συγκριτικά με τον άνθρωπο που τον υποδύθηκε πριν.

Για να είμαστε μέσα στο πνεύμα των ημερών, έχεις ζήσει την προσωπική σου ανάσταση;

Υπήρξαν αλλαγές στη ζωή μου που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν κι έτσι. Συνέβη δύο φορές. Ηταν κομβικά σημεία που μου άλλαξαν ρότα. Σαν να άνοιξε ένα άλλο πεδίο στο μυαλό μου.

Πώς περνούσες το Πάσχα των παιδικών σου χρόνων;

Πηγαίναμε στο χωριό μου, την Ποταμούλα, λίγο έξω από το Αγρίνιο. Στο σπίτι επικρατούσαν τα πατροπαράδοτα: Νηστεία, βάψιμο αβγών, εκκλησία και απαραιτήτως αρνί στη σούβλα. Αν εξαιρέσεις το περσινό Πάσχα που ήταν πολύ ωραίο, όπως ελπίζω να είναι και το φετινό, τα καλύτερα ήταν εκείνα των παιδικών μου χρόνων.

Γιατί το περσινό Πάσχα ήταν ένα από τα καλύτερα της ζωής σου;

Γιατί βρισκόμουν με αγαπημένα πρόσωπα και φίλους. Υπήρχε ένα δικό μου σπίτι στο οποίο είχα τη δυνατότητα να φιλοξενήσω και να περιποιηθώ κόσμο, ωραία ατμόσφαιρα και πραγματικά συναισθήματα. Το Πάσχα μου δίνει χαρά!

Read More

And More