Ταλιμπάν απειλούν ξανά τη ζωής της 17χρονης Malala μετά το Νόμπελ Ειρήνης

Νέες απειλές δέχεται από του Ταλιμπάν, η 17χρονη πια Malala Yousafzai που πήρε το Νόμπελ Ειρήνης. Η νεαρή Πακιστανή, που είναι το νεαρότερο άτομο το οποίο έχει λάβει τέτοια διάκριση, κινδύνευσε να χάσει τη ζωή της, όταν πυροβολήθηκε στο κεφάλι από Ταλιμπάν, επειδή πήγαινε σχολείο, ξεκινώντας το δικό της αγώνα για την ελευθερία των κοριτσιών στην εκπαίδευση.
Η μικρή Malala έγινε σύμβολο, τιμήθηκε για τη γενναιότητά και λίγες ώρες μετά, ξανάρχισαν οι απειλές για την ζωή της.

Μέσω Twitter, η οργάνωση Jamaatul Ahrar, οποία αποσχίσθηκε τον Αύγουστο από τους Πακιστανούς Ταλιμπάν της οργάνωσης Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP), προειδοποίησε την Malala λέγοντας πως “ακονίζουν τα μαχαίρια τους” για εκείνη.
“Πρόσωπα όπως η Malala θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν αποθαρρυνόμαστε από την προπαγάνδα (των απίστων). Έχουμε ετοιμάσει κοφτερά και γυαλιστερά μαχαίρια για τον εχθρό του Ισλάμ. Η Malala, που μιλά τόσο πολύ κατά των όπλων και των ένοπλων συγκρούσεων. Δεν γνωρίζει ότι ο ιδρυτής του βραβείου Νόμπελ της ήταν ο εφευρέτης των εκρηκτικών;”


Το
λάθος της Campbell και τα συγχαρητήρια στην Malala
Παρά τις απειλές, όμως, η Malala κατάφερε να προχωρήσει τον αγώνα της και να εναντιωθεί στη χρήση των όπλων και της βίας. Το σθένος και τη δύναμη ψυχής της αναγνωρίζουν πολλοί επώνυμοι που έσπευσαν να την συγχαρούν. Βέβαια, και εκεί υπήρξαν απρόοπτα κυρίως με κάποιους που μπερδεύτηκαν και έγραψαν λάθος το όνομα του παιδιού.

Μια από τις πιο μεγάλες γκάφες έκανε η Naomi Campbell που έγραψε στο twitter “Συγχαρητήρια μαλάρια (σ.σ. ελονοσία) για το βραβείο Νόμπελ”. Και το λάθος συνεχίστηκε και στο Instagram με τους φίλους της διάσημης γαζέλας να κάνουν τα σχόλιά τους.

Read More

And More