Στ. Μαλέλης: Μιλάει για την τηλεόραση, τα δάνεια των celebrities και τους μισθούς των παρουσιαστών!

Είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται τα τελευταία δέκα χρόνια στην θέση του διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης στο κανάλι του Star. Και είναι ο ίδιος άνθρωπος που καθιέρωσε το lifestyle δελτίο ειδήσεων το οποίο κάποιες εποχές ήταν τόσο ανταγωνιστικό ώστε να μπορούσε να σταθεί επάξια ή ακόμη και να ξεπεράσει σε κάποιες περιπτώσεις ένα δελτίο ειδήσεων πολιτικού περιεχομένου. Σήμερα, ο Σταμάτης Μαλέλης κάνει τον απολογισμό του και δίνει μια συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης στην εφημερίδα Εspresso.

“Οι celebrities ζούσαν όλοι με θαλασσοδάνεια”
Αν κάποιος δικαιούται να μιλήσει για lifestyle αυτός είναι ο Σταμάτης Μαλέλης. “Όταν ο άλλος δεν έχει να φάει αδυνατίζει αναγκαστικά και το lifestyle”, λέει χαρακτηριστικά και συνεχίζει: “Αλλά όλα αυτά αλλάζουν. Κάτι που ισχύει σήμερα δεν ξέρεις ότι θα ισχύει και αύριο. Αν αύριο μπούμε σε μια διαδικασία που η οικονομία θα αλλάξει, θα αλλάξει και η ψυχολογία του Έλληνα”. Όσον αφορά τους celebrities ο διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του Star είπε: “Πάντως οι εποχές της υπερβολικής σπατάλης και της αναγόρευσης του lifestyle σε Θεό έχουν περάσει ανεπιστρεπτί με την έννοια ότι δεν υπάρχουν λεφτά. Τώρα βλέπεις ότι οι σαμπάνιες που ανοίγονται στην Αθήνα είναι πολύ λιγότερες πλέον. Μου έλεγε ένας φίλος ότι φέτος δεν πήγανε πολλοί στην Ψαρού και ξέρεις γιατί; Γιατί ο ένας χρώσταγε στον άλλο και το απέφευγαν. Οι celebrities ζούσαν με θαλασσοδάνεια!”¨.

Oι μισθοί… Βουλγαρίας των παρουσιαστών
Το γεγονός ότι η τηλεόραση έχει χάσει την πάλαι ποτέ αίγλη της είναι γνωστό. Τι συμβαίνει, όμως, με τους μισθούς; Ο Σταμάτης Μαλέλης δίνει την απάντησή του: “Οι μισθοί των παρουσιαστών θα είναι λίγο καλύτεροι από αυτούς της Βουλγαρίας, δηλαδή περίπου 1.000 ευρώ. Είναι σαφές ότι έχουμε εσωτερική υποτίμηση. Το ξέρουν οι πάντες! Φέτος το καλοκαίρι που έκανα διαπραγματεύσεις για να επανδρώσω ζώνες και εκπομπές πρόσφερα 1.000 ευρώ και με κοιτούσαν με απορία. Μέχρι τώρα άκουγαν για τρεις, τέσσερις, πέντε χιλιάδες ευρώ. Τώρα χίλια, τέλος! Δεν τον διαπραγματεύομαι! Θέλετε χίλια; Αν δεν θέλετε στο καλό! Ο επόμενος…”

“Πάντα ακούω την γνώμη των άλλων αλλά την τελική απόφαση την παίρνω εγώ”
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν υπήρξε… δημοκρατικός συγκεντρωτισμός όταν ανακοίνωσε στην Χριστίνα Λαμπίρη ότι σταματάει η συνεργασία της με την μεσημεριανή ζώνη και θα κάνει κάτι άλλο ο Σταμάτης Μαλέλης είπε ότι ακούει πάντα την γνώμη των άλλων αλλά η τελική απόφαση είναι δική του ενώ τόνισε ότι παίρνει εκείνος την ευθύνη της αποτυχίας στα νούμερα μιας εκπομπής.

Read More

And More