Δύο κορίτσια αποκάλυψαν πώς έγινε το φονικό στα Μάλια

Στην ανακρίτρια Ηρακλείου οδηγήθηκαν χθες οι περισσότεροι από τους Άγγλους συλληφθέντες για την αιματηρή συμπλοκή στα Μάλια όπου έχασε τη ζωή του ο 19 χρόνος Βρετανός Tyrell Matthew Burton.

Ο βασικός κατηγορούμενος, ένας 19 χρόνος Βρετανός, και ο συνομήλικός του που εμφανίστηκε ισχυριζόμενος ότι είχε και αυτός μαχαίρι καθώς και ένας ακόμη νεαρός που κατηγορείται για σωματική βλάβη επειδή χτύπησε με το χέρι του ένα φίλο του θύματος, κρατούνται και πρόκειται να απολογηθούν στις 12.00 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Οι απολογίες των νεαρών, όπως διαβάζουμε στο NewsIt, ξεκίνησαν κάτω από αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας και πρώτα οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια 11 άτομα από την παρέα του θύματος, που αφέθηκαν, αργότερα, ελεύθεροι με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, αφού η δίωξη που τους είχε ασκηθεί ήταν πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Ακολούθησαν οι απολογίες των πέντε από τους οκτώ φίλους του φερόμενου ως βασικού δράστη οι οποίοι στη συνέχεια επίσης με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακρίτριας αναμένονται και αυτοί να αφεθούν ελεύθεροι, αφού και για αυτούς η δίωξη είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της όλης προανακριτικής διαδικασίας αποτέλεσαν οι καταθέσεις από δύο κοπέλες από την παρέα του θύματος, οι οποίες έδωσαν λεπτομερείς περιγραφές για την αιματηρή συμπλοκή που κατέληξε στη δολοφονία του 19 χρόνου Βρετανού.

Read More

And More