4 αμερικανικές οικογένειες λένε ότι η Μαρία θα μπορούσε να είναι παιδί τους

Ενδιαφέρον για την υπόθεση της μικρής Μαρίας επιδεικνύουν αρκετά αμερικανικά ΜΜΕ, ενώ για δεύτερη μέρα υποβλήθηκε ερώτηση στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ αν υπάρχει οποιαδήποτε πληροφόρηση σχετικά με τον ισχυρισμό τεσσάρων αμερικανικών οικογενειών ότι θα μπορούσε να είναι δικό τους παιδί.

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μαρί Χαρφ, απαντώντας σε ερώτηση για τον ξανθό άγγελο και αν υπήρξε επαφή με τις (ελληνικές) αρχές, ανέφερε, ότι είμαστε ενήμεροι για τα δημοσιεύματα και προς το παρόν, δεν έχουμε πληροφορίες που να υποδεικνύουν ότι το παιδί είναι πολίτης των ΗΠΑ. Θα σας παραπέμψω στην ελληνική κυβέρνηση για περισσότερες πληροφορίες, όπως επεσήμανε.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται και σήμερα η προβολή του θέματος από αρκετά αμερικανικά ΜΜΕ. Ενδεικτική είναι η ανταπόκριση από την Αθήνα στη Γουόλ Στριτ Τζέρναλ, στην οποία γίνεται αναφορά στην εντολή που έδωσε προς όλα τα ληξιαρχεία της χώρας η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, για ελέγχους στο σύνολο των πιστοποιητικών γέννησης κατά την τελευταία εξαετία, με αφορμή την υπόθεση της μικρής Μαρίας που εντοπίστηκε πρόσφατα σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα.

Διάβασε περισσότερα στο NewsIt

Read More

And More