Marilyn Monroe: Η πιο διάσημη ηθοποιός του 20ου αιώνα, θα γιόρταζε σήμερα τα 87 της χρόνια

Σαν σήμερα πριν από 87 χρόνια ήρθε στη ζωή ένα από τα πιο διάσημα πρόσωπα του αμερικανικού κινηματογράφου. Το κορίτσι που μαγνήτισε τα βλέμματα όλου του κόσμου και σηματοδότησε μια νέα εποχή για το εμπορικό σινεμά. Η Marilyn Monroe, κατά κόσμο Νόρμα Τζιν, γεννήθηκε την 1η Ιουνίου του 1926 στο Λος Άντζελες.

Η εκρητική ξανθιά πέρασε μεγάλο μέρος από την παιδική της ηλικίας σε ορφανοτροφείο και ανάδοχες οικογένειες, παρά το γεγονός πως και οι δύο γονείς της βρίσκονταν στη ζωή. Παντρεύτηκε στα 16 της χρόνια τον 21 ετών μηχανικό αεροσκαφών James Doherty. H σχεδόν έφηβη ακόμη Norma έβαψε τα μαλλιά της κατάξανθα, σήμα κατατεθέν της μετέπειτα καριέρας της και άρχισε να προσελκύει με την εμφάνιση της το ενδιαφέρον της βιομηχανίας κινηματογράφου.

Όσο όμως η καριέρα στην υποκριτική δεν απέδιδε, η Marilyn ασχολούνταν με το Modeling. Μάλιστα το 1947 είχε αναδειχθεί “Μις Αγκινάρα” σε τοπικό διαγωνισμό ομορφιά στο Castroville της California. Το όνομα που την έκανε διάσημη, Marilyn Monroe το επέλεξε το 1946, αλλά παρέμενε καλλιτεχνικό και όχι επίσημο ως το Φεβρουάριο του 1956. Μάλιστα λέγεται πως τα πρώτα χρόνια, όταν κάποιος της ζήτησε αυτόγραφο, ρωτούσε πως γράφεται το Marilyn, αφού δεν ήταν σίγουρη που “πηγαίνει” το “i”!

Η Marilyn μάλιστα ήταν η πρώτη γυναίκα που πόζαρε για το περιοδικό Playboy ως “Γυναίκα του μήνα” εγκαινιάζοντας έτσι τη διάσημη στήλη του περιοδικού με τις “playmate του μήνα”!

Από τις πιο γνωστές ταινίες που την έκαναν διάσημη, το “Μερικοί το προτιμούν καυτό”, “Οι άνδρες προτιμούν τις ξανθιές” και το “Επτά χρόνια φαγούρα”!

Η τελευταία δημόσια εμφάνισή της ήταν για τα γενέθλια του προέδρου της Αμερικής John F. Kennedy, ένα στιγμιότυπο που έμεινε στην ιστορία για τον αισθησιακό τρόπο με τον οποίο ευχήθηκε στον πολιτκό άνδρα. Οι φήμες οργίαζαν για υποτιθέμενη σχέση του προέδρου με την ηθοποιό, ενώ πολλοί εικάζουν πως αυτή η μυστική σχέση βρίσκεται πίσω από τον ξαφνικό της θάνατο.

Η Marilyn πέθανε σε ηλικία 36 ετών, στις 5 Αυγούστου 1962. Η οικονόμος τη βρήκε στο κρεβάτι με ένα άδειο μπουκάλι και βαρβυτουρικά χάπια. Το πόρισμα του ιατροδικαστή ήταν πως πέθανε από υπερβολική δόση υπνωτικών χαπιών.

Σήμερα, στην επέτειο των γενεθλίων της, της αφιερώνουμε τον δικό της super διάσημο τρόπο να εύχεται χρόνια πολλά. Από την τελευταία της δημόσια εμφάνιση…

H Marilyn έχει ανακυρηχθεί η πιο σέξι γυναίκα του αιώνα, ενώ η ιστορία της και γενικότερα η περσόνα που λέγεται Monroe έχει απασχολήσει 600 εκδόσεις βιβλίων, ανακηρύσσοντάς την ως την ηθοποιό για την οποία έχουν γραφτεί τα περισσότερα βιβλία ανά την ιστορία. Δες μόνο πόσες celebrities ενέπνευσε όλα αυτά τα χρόνια και οι οποίες δημιούργησαν τα… χίλια πρόσωπα της Marilyn! [Δες το άλμπουμ εδώ]

Read More

And More