Πίσω στην κορυφή της σελίδας
01.06.2014 | 10:52

Η Ελληνίδα μητριά της Μαρίν Λεπέν

Η Ελληνίδα μητριά της Μαρίν Λεπέν
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Η ελληνικής καταγωγής σύζυγος του “φυλετιστή” Ζαν Μαρί Λεπέν είναι ιδιαίτερα συμπαθής στους Γάλλους ακροδεξιούς. Ωστόσο, η ηγέτιδά τους, Μαρίν Λεπέν δεν φαίνεται πως τρέφει τα καλύτερα αισθήματα για εκείνη, έβλεπε πάντα την Ζανίν Πάσχος απλώς ως μητριά και μάλιστα ξένη.

Η γνωριμία της Ζανίν με τον Ζαν Μαρίν

Ήταν άνοιξη του 1985. Ένας φίλος της είχε ζητήσει να καλέσει σε πάρτι τον χωρισμένο και πατέρα τριών παιδιών φίλο του που μόλις είχε χωρίσει. (Μετά το διαζύγιό του από την μητέρα της Μαρίν, Πιερέτ Λαλάν, εκείνη έσπευσε να φωτογραφηθεί για το γαλλικό “Playboy” ως σέξι νοικοκυρά. Ήταν ένα είδος εκδίκησης στον πρώην άντρα της που θεωρούσε ότι η θέση της ως συζύγου και μητέρας ήταν αποκλειστικά στο σπίτι. Δες εδώ)Ένα χρόνο μετά, όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, ο ισχυρός άνδρας της γαλλικής Ακροδεξιάς επικοινώνησε με την Ζανίν στην οποία φαίνεται πως είχε βρει το λιμάνι του. Το ίδιο και εκείνη αφού είχε βγει από ένα δύσκολο διαζύγιο μετά από 30 χρόνια γάμου με τον βελγικής καταγωγής Ζαν Γκαρνιέ.

Ποια είναι η ελληνικής καταγωγής μητριά της Μαρίν Λεπέν

Γεννήθηκε στη Νίκαια της Γαλλίας, στις 17 Ιουνίου 1932. Ο πατέρας της, με καταγωγή από τη Βόρεια Ελλάδα, μετανάστευσε στη Γαλλία αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Ο νεαρός Πάσχος ήταν φτωχός και περνούσε δύσκολα μέχρι που αποφάσισε να ασχοληθεί με το εμπόριο. Κατάφερε να εξελιχθεί σε έναν εύπορο πωλητή και συλλέκτη έργων τέχνης και λίγα χρόνια αργότερα γνώρισε την Γαλλοολλανδέζα σύζυγό του. Καρπός του έρωτά τους είναι η Ζανίν η οποία δεν απαρνήθηκε ποτέ την ελληνική της καταγωγή.

Να σημειώσουμε επίσης ότι ο 86χρονος σύζυγός της είναι κουμπάρος του Μάκη Βορίδη και προφανώς οι φιλελληνικές τάσεις του δεν είναι καθόλου τυχαίες.

Η σχέση της με την θετή της κόρη

Κατά κοινή ομολογία η Ζανίν συνέβαλε πολύ στην βελτίωση της εικόνας του Λεπέν και κατ' επέκταση του ακροδεξιού κόμματος στη γαλλική γνώμη. Ωστόσο, η Μαρίν εξακολουθεί να την αντιμετωπίζει απλώς ως μητριά και μάλιστα Ελληνίδα.


Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10