Πίσω στην κορυφή της σελίδας
03.06.2012 | 14:51

Ε. Μελέτη: "Θύμωσα πραγματικά με τους γονείς μου!"

Ε. Μελέτη: Θύμωσα πραγματικά με τους γονείς μου!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Η Ελεονώρα Μελέτη φωτογραφήθηκε για το περιοδικό Psychologies και έδωσε μια από τις πιο αποκαλυπτικές συνεντεύξεις της. Συγκεκριμένα, μίλησε για όλα αυτά τα χρόνια που έκανε ψυχανάλυση αλλά και το τι συναισθήματα της προκάλεσε όλη αυτή η διαδικασία. Κυρίως, ως προς τους γονείς της για τους οποίους, όπως δήλωσε η ίδια ένιωσε θυμό!

"Όταν ξεκίνησα να κάνω ψυχανάλυση, έπιασα πάτο.Πάγωσαν οι σχέσεις μου με τους γονείς μου, τους φίλους μου, τον σύντροφό μου. Πάγωσαν τα συναισθήματά μου, θύμωσα με πολύ κόσμο, ήθελα να εξαφανιστώ. Ένιωθα σαν να ήθελα να ξαναγεννηθώ, αλλά αυτή τη φορά όπως επιθυμούσα εγώ να είμαι. Αυτό μου συνέβη στο οκτάμηνο. Γιατί στην αρχή ακούς πράγματα που δεν τα δέχεσαι, δεν τα βλέπεις. Μετά όμως τους δίνεις προσοχή και όταν είσαι λίγο πιο έτοιμος το εξετάζεις. Το επαναπροσδιορίζεις,  το ξανακοιτάς. Όταν αρχίζει λοιπόν και σου φαίνεται πιο οικείο, αρχίζεις και έχεις ξεσπάσματα. περνάς από θυμό, από απογοήτευση, από αμφισβήτηση. Και σιγά σιγά το αφομοιώνεις, συγχωρείς πλέον, αποδέχεσαι και ξεπερνάς", είπε η παρουσίαστρια σχετικά με την εμπειρία της στην ψυχανάλυση.

Και συνέχισε λέγοντας ότι αυτό που ένιωθε για τους γονείς της εκείνη την περίοδο ήταν έντονος θυμός! "Θύμωσα πραγματικά με τους γονείς μου. Θύμωσα πολύ. Ήμουν σε μια πολύ αντιφατική, επαναστατική και αρνητική φάση. Σαν να πέρναγα την εφηβεία που δεν είχα περάσει ποτέ. Ένιωσα ενοχές γι’ αυτό το συναίσθημά μου... Και με είπα και αχάριστη και άπληστη και κακό παιδί. Και ότι ο Θεός πρέπει να με τιμωρήσει για όλα αυτά που σκέπτομαι. Επέμεινα όμως. Ήθελα να αγαπάω τους γονείς μου-συνειδητά όμως πλέον. Με τα λάθη τους να τα δέχομαι".

Πάντως, σήμερα η Ελεονώρα Μελέτη βρίσκεται σε μια πολύ καλή φάση της ζωής της, ενώ φαίνεται πως τα αρνητικά συναισθήματα ανήκουν πλέον στο παρελθόν!

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10