Δωροθέα Μερκούρη:”Τα διαζύγια όταν υπάρχουν παιδιά έχουν πολύ μεγάλο πόνο!”

Μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε η Δωροθέα Μερκούρη στο περιοδικό Votre Beaute και μίλησε για τις κόρες της, τη ζωή της ως μοντέλο, την οικονομική της κατάσταση αλλά και το μέλλον της!

Η όμορφη Δωροθέα, Ιταλίδα στην καταγωγή, βρέθηκε να κάνει διεθνή καριέρα στη Νέα Υόρκη όπου παντρεύτηκε και έκανε δύο κόρες παράλληλα με την προσπάθειά της να καθιερωθεί στον κινηματογράφο.

Για τις δυσκολίες που βρήκε στην καριέρα της και στη ζωή της στη Νέα Υόρκη: “Βίωσα την τρέλα, την παράνοια του χώρου της μόδας… Ήθελα να περάσω στην επόμεμη σελίδα της καριέρας μου μετά το modelling… Με πόνεσε πολύ που δεν έκανα σπουδές νωρίτερα. Απλά δεν υπήρχαν χρήματα για να κάνω μόνο τη φοιτήτρια, έπρεπε να δουλεύω. Η Νέα Υόρκη για μένα ήταν το σχολείο της ζωής μου από όλες τις απόψεις…. Είναι πολύ δύσκολο να είσαι μοντέλο και μετά να γίνεις ηθοποιός. Σε κοιτούν με δυσπιστία”.

“Μέσα από τη μόδα που ανοίχτηκαν πολλοί δρόμοι. Δεν την απαρνιέμαι. Της οφείλω τα πάντα. Υποκλίνομαι στη σκληρότητά της, με έμαθε να λέω όχι. Καλλιέργησε το ένστικτο και την πίστη μου”.

“Μου αρέσουν τα δύσκολα στη ζωή μου, στα εύκολα γυρίζω την πλάτη! Τίποτα δεν με φοβίζει! Με χαρακτηρίζει η πίστη , το πείσμα και δεν πιστεύω καθόλου στο think positive. Πιστεύω πως προορισμός είναι μέσα από μια ενδιαφέρουσα αλλά δύσκολη διαδρομή να καταλήγουμε κάπου”.

Για τον έρωτα, το γάμο, το διαζύγιό της: “Τα διαζύγια όταν υπάρχουν παιδιά έχουν πολύ μεγάλο πόνο. Με τον πρώην άντρα μου προσπαθούμε να γίνουμε φίλοι και είμαστε σε καλό δρόμο. Είναι νωρίς όμως ακόμη….

Δεν πιστεύω στη φιλία άντρα και γυναίκας. Υπάρχει πάντα στο υπόβαθρο της σχέσης ένας λανθάνων ερωτισμός. Εννοείται πως ένας πρώην μπορεί να περάσει σε άλλο επίπεδο σχέσης και να γίνει φίλος”.

“Δεν κατακρίνω τις γυναίκες που μετά από κάποια διαδρομή βολεύονται σε έναν πλούσιο γάμο. Τίποτα δεν κατακρίνω εφόσον είναι επιλογή η οποία κάνει κάποιον άνθρωπο να νιώθει καλά”.

“Με τους έρωτες έχω έντονη σχέση, παθιάζομαι πολύ. Είμαι άνθρωπος που μένει και επιμένει. Δεν την κάνω με την πρώτη δυσκολία. Το παλεύω. Οι έρωτες δεν είναι εύκολοι. Αν υπάρχει έρωτας υπάρχει και πόνος αλλιώς δεν είναι έρωτας! Ένας μεγάλος έρωτας στη ζωή μου; Ο μεγάλος έρωτας στη ζωή μου δεν έχει έρθει ακόμα. Ζητούσα από τους άντρες να είναι κάτι άλλο από αυτό που ήταν. Ο έρωτας θέλει απόλυτο σεβασμό και κατανόηση και το πάθος να προέρχεται από κοινά ενδιαφέροντα. Θα ήθελα λοιπόν από τον έρωτά μου να ανακαλύψω αυτό που δεν βλέπω μόνη μου, να με μάθει και να τον μάθω τι είμαστε και έτσι να ξαναγεννηθούμε μαζί…”

Για τα παιδιά της: “Με τα παιδιά μου τα πηγαίνω καλά. Δεν έχουμε ανταγωνιστική σχέση ως γυναίκες. Προσπαθώ να κρατάω ισορροπίες χωρίς να είμαι υπερβολικά αυστηρή”.

“Το μεγάλωμα των παιδιών είναι μια πολύ δύσκολη δουλειά, ίσως η πιο δύσκολη που έχω κάνει ποτέ. Δεν το ήξερα όταν το επέελγα. Ήθελα πάρα πολύ να γίνω μάνα… Με τη γέννηση της Ηλέκτρας ενηλικιώθηκα κι εγώ αυτόματα. Όταν γνώρισα τον πατέρα των παιδιών μου ήθελε κι εκείνος παιδιά. Νομίζω πως αυτός ήταν ο προορισμός της σχέσης μας. Να κάνουμε μαζί παιδιά! Ήμουν 24 χρονών. Δεν ξέρω αν ήταν έρωτας”.

“Επιλέξαμε με τον πατέρα τους να πάνε σε αγγλόφωνο σχολείο ώστε να μην έχουν προβλήματα προσαρμογής όπου κι αν αποφασίσουν να ζήσουν στο μέλλον. Από τη στιγμή που γεννήθηκαν στην Αμερική ας έχουν την πολυτέλεια της επιλογής”.

“Στη Νέα Υόρκη πήγαινα στην οντισιόν με το καροτσάκι. Ήμουν πολύ χαζομαμά και δεν ήθελα να αποχωρίζομαι τα παιδιά μου. Οι κόρες μου, 14 και 10 ετών σήμερα σίγουρα θα έχουν παράπονα από μένα. Όλοι έχουν παράπονα απο τους γονείς τους, όμως δεν θα μπορέσουν να με κατηγορήσουν ότι δεν τους έδωσα αγάπη, προσοχή, σημασία, ενδιαφέρον. Κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ, μάγος δεν είμαι. Το σίγουρο είναι ότι θα σεβαστώ τις επιλογές που θα κάνουν”.

Read More

And More