Πίσω στην κορυφή της σελίδας
27.03.2011 | 18:05

Η πρώτη μεταμόσχευση ολόκληρου χεριού είναι γεγονός! Δες το βίντεο!

Η πρώτη μεταμόσχευση ολόκληρου χεριού είναι γεγονός! Δες το βίντεο!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Η ιατρική εξελίσσεται με ραγδαία βήματα γεγονός το οποίο διαπιστώνουμε καθημερινά! Μάλιστα, πολλοί μιλούν για ιατρικά θαύματα που δίνουν σε πολλούς ελπίδα. Το τελευταίο, το οποίο διαβάσαμε στο newsit.gr, αφορά στην πρώτη μεταμόσχευση ολόκληρου χεριού η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αυστραλία σε έναν 65χρονο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πίτερ Γουόλς υποβλήθηκε σε επέμβαση εννέα ωρών στο St. Vincent's Hospital, ύστερα από έρευνα και προγραμματισμό χρόνων εκ μέρους κορυφαίων χειρουργών.

"Όλα πήγαν, προς το παρόν, καλά", θα πει με συγκρατημένη αισιοδοξία ο επικεφαλής της επέμβασης καθηγητής Wayne Morrison, προσθέτοντας ότι ο ασθενής θα είναι υπό στενή παρακολούθηση προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο οργανισμός του αποδέχεται το μόσχευμα.

Ο πρώην υδραυλικός, μετά την επιτυχημένη επέμβαση, ξεκινά έναν μαραθώνιο ζωής με ειδική αγωγή αντιμετώπισης τυχόν αντίδρασης του οργανισμού. Οι γιατροί, του συστήνουν να αποφεύγει οποιαδήποτε κίνηση του χεριού, εκτός από αυτή την πρώτη που έκανε για να διαπιστώσει αν το 'καινούριο' χέρι που απέκτησε δουλεύει. "Μπορώ και κινώ τα δάχτυλα, οι γιατροί, όμως, μου έχουν πει να μην το κουνώ ακόμη καθόλου", δήλωσε.

Βαθιά συγκινημένος για τη δωρεά, είπε ότι "τα λόγια είναι αδύνατο να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη μου προς την οικογένεια που μου έδωσε αυτό το ανεκτίμητο δώρο. Τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Η οικογένεια που δώρισε το μόσχευμα -που επιθυμεί να μείνει ανώνυμη- δήλωσε ότι "αυτή ήταν η επιθυμία του ανθρώπου μας. Να δωρίσουμε τα όργανά του".

Να σημειωθεί ότι ήταν οι πρώτοι που πληροφορήθηκαν από τους γιατρούς ότι η μεταμόσχευση πέτυχε.

Υψηλός είναι ο αριθμός εκείνων - 80% - που ερωτηθέντες δήλωσαν ότι θα ήθελαν να δωρίσουν τα όργανά τους, ενώ 40% των συγγενών -αποθανόντων- δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν την επιθυμία των αγαπημένων τους αναφορικά με το θέμα αυτό.  

Δες παρακάτω το συγκλονιστικό βίντεο!
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10