Αίσιο τέλος στο θρίλερ της απαγωγής των δύο Μητροπολιτών στη Συρία – Πώς αφέθηκαν ελεύθεροι

Ελεύθεροι αφέθηκαν σήμερα γύρω στις 14:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδος) ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος και ο Συρορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ που είχαν απαχθεί χθες στην επαρχία του Χαλεπίου, στην βόρεια Συρία, αναφέρει η οργάνωση l’Œuvre d’Orient σε ανακοίνωσή της η οποία εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι δύο Μητροπολίτες φέρεται ότι βρίσκονται ήδη στην ορθόδοξη εκκλησία του Προφήτη Ηλία του Χαλεπίου, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ένωση αυτή αρωγής των Εκκλησιών της Ανατολής.

Νωρίτερα σήμερα η συριακή αντιπολίτευση είχε κατηγορήσει την Δαμασκό ότι κρύβεται πίσω από την απαγωγή των δύο Μητροπολιτών, διαψεύδοντας οποιαδήποτε δική της ανάμιξη.

Αυτοί που απήγαγαν τους δύο Μητροπολίτες της Ελληνορθόδοξης και της Συρορθόδοξης Εκκλησίας αντίστοιχα, στην επαρχία του Χαλεπίου, στη βόρεια Συρία, φέρονται ότι είναι Τσετσένοι τζιχαντιστές, σύμφωνα με πηγές στους κόλπους της Συρορθόδοξης και της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας και το συριακό υπουργείο θρησκευμάτων και βακουφίων (Waqf).

Ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος και ο Συρορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ απήχθησαν χθες καθώς επέστρεφαν από την τουρκική μεθόριο, δήλωσε αξιωματούχος της επισκοπής της Συρορθόδοξης Εκκλησίας, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, όπως διευκρινίζει σε νεώτερο τηλεγράφημά του το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που λάβαμε, μια ένοπλη ομάδα Τσετσένων σταμάτησε το αυτοκίνητό τους και απήγαγε τους Μητροπολίτες. Ο οδηγός σκοτώθηκε, πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος, χωρίς να διευκρινίσει την ακριβή τοποθεσία στην οποία έγινε η απαγωγή, ούτε τις συνθήκες θανάτου του οδηγού.

Διάβασε περισσότερα στο Newsit

Read More

And More