Μετακόμισαν στην Αυστραλία όταν ο γιος τους διαγνώστηκε με αυτισμό! Όσα εξομολογούνται στην Τατιάνα

Οι δύο δημοσιογράφοι, Αλέκος Μάρκελλος και η Έμμα Παπαεμμανουήλ γνωρίστηκαν στην ΕΡΤ. Ερωτεύτηκαν και αποφάσισαν να συνεχίσουν μαζί το υπόλοιπο της ζωής του και να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια. Πριν από έξι χρόνια ήρθε στο κόσμο ο γιος τους, ο Ερμής.

Η ευτυχία τους απερίγραπτη! Η Έμμα ωστόσο κατάλαβε από νωρίς ότι το μωράκι τους ήταν διαφορετικό από τα άλλα. “Κατάλαβα ότι κάτι πάει στραβά από τις πρώτες μέρες του θηλασμού, γιατί το παιδί αυτό δεν με κοίταζε στα μάτια. Συνήθως όταν ένα παιδί θηλάζει, κοιτάζει τη μαμά του στα μάτια, υπάρχει μια ιδιαίτερη επικοινωνία. Αυτό το παιδί ήταν σαν να έχει έναν τοίχο, αόρατο μπροστά του και δεν μπορούσε να με κοιτάξει μέσα στα μάτια”, εξομολογείται στην Τατιάνα σε ζωντανή σύνδεση από την Αυστραλία.

Καθώς οι μήνες περνούσαν ήταν πολύ δύσκολο να τραβήξει τα βλέμματά του και δεν μπορούσε να έχει μαζί του οπτική επαφή. “Με προβλημάτισε αυτή η κατάσταση. Δεν μπορούσα να τον τραβήξω μια φωτογραφία και να κοιτάζει μέσα στην κάμερα για να μπορέσω να απαθανατίσω τον βλέμμα του. Αυτά ήταν τα πρώτα σημάδια που με είχαν προβληματίσει”, περιγράφει η Έμμα στο Μίλα.

Ο Ερμής στη συνέχεια παρουσίασε και άλλα συμπτώματα. Είχε εμμονή με συγκεκριμένα παιχνίδια, επαναλάμβανε συνεχώς τις ίδιες κινήσεις… Αυτό έκανε τους γονείς του να απευθυνθούν σε κάποιον ειδικό και έτσι διαγνώστηκε με αυτισμό.

Απευθύνθηκαν σε μια καθηγήτρια πανεπιστημίου αλλά δεν τους έδωσε καμία ουσιαστική κατεύθυνση γι ανα τον βοηθήσουν και κάποια στιγμή έμαθαν για ένα πιλοτικό πρόγραμμα που θα εφαρμοζόταν σε σχολείο της Μελβούρνης.

Σε τρεις μήνες πήραν τη μεγάλη απόφαση να τα παρατήσουν όλα στην Ελλάδα και να μετοικήσουν στη Αυστραλία. “Πετύχαμε να πάει σε ένα τυπικό σχολείο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μπορεί να φτάσει ή να ξεπεράσει τα παιδιά της ηλικίας του. Βλέπω ότι τα πολλά προβλήματα αρχίζουν από εδώ και πέρα. Τώρα που κι αυτός αρχίζει να συνειδητοποιεί τον κόσμο και την θέση του μέσα σ’ αυτόν. Αρχίζει να συνειδητοποιεί την διαφορετικότητά του, να φοβάται τους άλλους και δεν ξέρω μέχρι πότε θα είμαι ικανή να τον προστατεύω ή να του δίνω τις σωστές κατευθύνσεις. Το μέλλον με φοβίζει πάρα πολύ, περισσότερο από το παρόν”, λέει η Έμμα.

Δες όσα είπαν στην Τατιάνα!

Read More

And More