Ποιος αγόρασε τη μονοκατοικία του Δημήτρη Μητροπάνου;

Η κόκκινη μονοκατοικία στο Παλαιό Ψυχικό, σήμα κατατεθέν του τραγουδιστή απέκτησε τον πιο απρόσμενο ένοικο!

Και δεν είναι άλλος από τον νέο πρεσβευτή της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, Φαρίντ Φερνάντεζ. Αρχής γενομένης από 1ης Ιουλίου, η κόκκινη μονοκατοικία που κάποτε στέγασε τον αγαπητό τραγουδιστή και την οικογένειά του, θα αποτελεί την πρεσβευτική κατοικία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Αθήνα, σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος της Κυριακής.


Το εσωτερικό της βίλας του Δημήτρη Μητροπάνου όπως έχει διαμορφωθεί για τις ανάγκες της πρεσβείας.

Ο Ούγκο Τσάβες, ο Νίκολας Μαδούρο και ο Μπολιβάρ έχουν πλέον λάβει περίοπτη θέση μέσα στην οικία όπου άλλοτε ζούσε ο Δημήτρης Μητροπάνος με τη σύζυγο και τις δύο του κόρες. «Όταν ξεκινήσαμε να ψάχνουμε να νοικιάσουμε σπίτι για να μεταφέρουμε την πρεσβεία, δεν γνωρίζαμε πως αυτό ήταν το σπίτι του Μητροπάνου», δηλώνει ο Φαρίντ Φερνάντεζ και συνεχίζει: «Με ενημέρωσαν αμέσως πως πρόκειται για την παλαιά οικία ενός πολύ δημοφιλούς Έλληνα τραγουδιστή… Αγαπώ τη μουσική γενικά και όταν έφτασα στην Ελλάδα θέλησα να γνωρίσω τη μουσική παράδοση. Εντυπωσιάστηκα από το γεγονός πως οι Έλληνες ξέρουν να εκτιμούν την παραδοσιακή τους μουσική περισσότερο από πολλούς άλλους λαούς επηρεασμένους από την πολιτιστική παγκοσμιοποίηση».


Ο πρέσβης με τη σύζυγό του

“Κάπως έτσι άρχισα να αναζητώ στοιχεία για το Μητροπάνο, για τα τραγούδια του και για τη ζωή του. Ένα από τα πρώτα τραγούδια που άκουσα ήταν φυσικά η Ρόζα. Η κυρία Μητροπάνου ήταν πολύ ευγενική και μας έδωσε κάποια CDs με τη μουσική του. Αρχίσαμε να τα ακούμε σχεδόν καθημερινά”, δήλωσε ο πρέσβης μιλώντας στη εφημερίδα. “Στην πορεία άρχισα να ανακαλύπτω ποιος ήταν ο άνθρωπος Μητροπάνος. Κατάλαβα πως η πατρίδα μου, η Βενεζουέλα και ο Μητροπάνος μοιράζονται κάποιες κοινές αξίες και κάποια κοινά ιδανικά”, είπε θέλοντας να υπογραμμίσει την αριστερή πολιτική καταγωγή του τραγουδιστή με την αριστερή επανάσταση και πολιτική διακυβένρηση στη Βενεζουέλα.


Ο πρέσβης της Βενεζουέλας

“Δεν είναι μόνο ευχαρίστησή μας αλλά και τιμή μας που μετακομίσαμε στο σπίτι ενός τέτοιου καλλιτέχνη”, σημείωσε ο πρέσβης.

Read More

And More