Πίσω στην κορυφή της σελίδας
25.11.2010 | 17:05

I. Mιχαηλίδης: Ανήκω στους οικονομικά προνομιούχους ηθοποιούς!

I. Mιχαηλίδης: Ανήκω στους οικονομικά προνομιούχους ηθοποιούς!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης βρίσκεται στον χώρο της υποκριτικής 30 χρόνια. Ωστόσο λέει: ''Τακτικά σκέφτομαι να τα παρατήσω. Ασχολούμενος πολύ σοβαρά με αυτή τη δουλειά, αλλά χωρίς να παίρνεις τον εαυτό σου στα σοβαρά, πολλές φορές επιβεβαιώνεσαι και άλλες απογοητεύεσαι. Αν πειστείς ότι είσαι ιδανικός και γεννημένος για αυτή τη δουλειά, στα επόμενα δύο χρόνια, θεωρώ, θα έχεις καταστραφεί''.

Οι ''Άγαμοι Θύτες'' όποτε εμφανίζονται σημειώνουν τεράστια επιτυχία. Ωστόσο αρνείται πεισματικά να τους μεταφέρει στην τηλεόραση. Γιατί; ''Είναι δύσκολο είδος και επειδή ακροβατεί, κινδυνεύοντας να πέσει στη χυδαιότητα, ένας τρόπος να το προστατεύσουμε είναι να παίζουμε σπανιότερα απ'ό,τι μας ζητά η αγορά. Γι'αυτό και δεν τους μεταφέρουμε στην τηλεόραση. Δημιουργήθηκαν με ερασιτεχνικό μεράκι και επαγγελματισμό, προσφέροντας μια ιδιαίτερη χαρά στο live. Θα μπορούσαμε να βγάλουμε περισσότερα χρήματα, να γίνουμε πιο mainstream, με περισσότερη δημοσιότητα, αλλά δεν θα είχε νόημα. Αυτό που συμβαίνει στο live δεν μπορεί να συμβεί στην τηλεόραση'', εξηγεί στο περιοδικό ΕΓΩ.

Ο Ιεροκλής μιλά για την εποχή που διανύουμε: ''Πάντα ήταν δύσκολα τα πράγματα για τους ηθοποιούς, απλώς φέτος είναι καταστροφική η χρονιά. Ο κόσμος νομίζει ότι στο χώρο των ηθοποιών κυριαρχούν η γκλαμουριά, τα λεφτά και οι κοσμικότητες. Αυτό είναι απάτη! Οι ηθοποιοί κάνουν ένα επάγγελμα που δεν αμείβεται καλά. Ακόμα κι εμείς, τα 10 - 15 άτομα, οι ελάχιστοι προνομιούχοι οικονομικά, δεν έχουμε την πολυτέλεια να ζούμε χωρίς να δουλεύουμε. Για τους υπόλοιπους ηθοποιούς, τα πράγματα ήταν ιδιαίτερα σκληρά και τώρα γίνονται απελπιστικά''.

Δεν έχει κανένα πρόβλημα να παραδεχτεί ότι ανήκει στους οικονομικά προνομιούχους ηθοποιούς: ''Το να έχεις δημιουργήσει ένα όνομα, να έχεις ένα κασέ και να παίρνεις αξιοπρεπείς αμοιβές δεν σημαίνει ότι είσαι και εύπορος. Ζεις, όμως, αξιοπρεπώς. Δεν ξέρω αν υπάρχουν ένας, δύο, υπέρ - προνομιούχοι που έχουν πάρει χρήματα από διαφημίσεις ή ως παρουσιαστές, αλλά σκεφτείτε ότι αυτά τα λεφτά δεν προέρχονται από την υποκριτική. Έχουν κάποιοι την αίσθηση ότι οι ηθοποιοί αμείβονται όπως οι τραγουδιστές ή οι ποδοσφαιριστές. Καμία σχέση! Οι περισσότεροι ηθοποιοί, όπως κι εγώ, τα 15 πρώτα χρόνια της επαγγελματικής μου ζωής, υποφέρουν. Δεν είχα χρήματα για να πληρώσω το ενοίκιο''/
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10