Σε απεργιακό κλοιό η χώρα! Νεκρώνουν αεροδρόμια και λιμάνια – Στάσεις εργασίας στα ΜΜΜ

Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας παραλύουν ξανά, εξαιτίας της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που πραγματοποιούν σήμερα ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Η συμμετοχή στην κινητοποίηση αναμένεται να είναι μεγάλη, με τους εργαζόμενους να βγαίνουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την εφεδρεία, το ενιαίο μισθολόγιο, την έκτακτη εισφορά, το χαράτσι στα ακίνητα και τις επερχόμενες μειώσεις μισθών και στον ιδιωτικό τομέα.
Η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών ήταν από τους πρώτους που ανακοίνωσε την συμμετοχή της στην κινητοποίηση, πράγμα που σημαίνει ότι σήμερα δεν θα υπάρχουν τρένα και προαστιακός. Κανονικά θα κινηθούν μόνο οι συρμοί του Μετρό, εκτός από εκείνους που εκτελούν το δρομολόγιο Δουκίσσης Πλακεντίας-αεροδρόμιο. Η γραμμή αυτή ανήκει στον ΟΣΕ.
Τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα κινηθούν κανονικά από τις 09:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ, τα τρόλεϊ 08:00 το πρωί με 21:00 το βράδυ, ενώ ο ΗΣΑΠ και το Τραμ θα κινηθούν κανονικά από τις 10:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα.
Σοβαρά προβλήματα αναμένεται να σημειωθούν στα αεροδρόμια, όπου τους ταξιδιώτες περιμένει μεγάλη ταλαιπωρία. Ο ελληνικός εναέριος χώρος έκλεισε για 24 ώρες λόγω της συμμετοχής των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας στην πανελλαδική απεργία. Ως τα μεσάνυχτα, λοιπόν, δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί καμία πτήση από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια. Ήδη, η Olympic Air και η Aegean ανακοίνωσαν ματαιώσεις πτήσεων.

Read More

And More