Πίσω στην κορυφή της σελίδας
28.11.2012 | 13:33

Πέθανε ξαφνικά ο διευθυντής της εφημερίδας “Le Monde”

Πέθανε ξαφνικά ο διευθυντής της εφημερίδας “Le Monde”
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Ο διευθυντής της γαλλικής εφημερίδας Le Monde Ερίκ Ιζραελεβίτς πέθανε ξαφνικά αργά την Τρίτη σε ηλικία 58 ετών, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του διευθυντηρίου του ομίλου Le Monde Λουί Ντρεϊφούς.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Βήμα, ο δημοσιογράφος, με ειδικότητα στην οικονομία, ήταν επίσης αντιπρόεδρος του συμβουλίου εποπτείας των εβδομαδιαίων εντύπων Telerama και Courrier international. Είχε τεθεί επικεφαλής της Le Monde από το Φεβρουάριο του 2011.
 
“Ο Ερίκ αισθάνθηκε μια αδιαθεσία αργά το απόγευμα στα γραφεία σύνταξης της εφημερίδας (στο 13ο διαμέρισμα του Παρισιού), τού προσφέρθηκε μια πρώτη βοήθεια εκεί και μετά εισήχθη στο νοσοκομείο Σαλπετριέρ όπου πέθανε τη νύχτα”, είπε χωρίς να διευκρινίσει τα αίτια του θανάτου.

 
“Σοκ θα επικρατεί στην εφημερίδα αύριο”.
 
Πριν αναλάβει τα ηνία της εφημερίδας ο Ερίκ Ιζραελεβίτς έγραφε σε οικονομικές στήλες και ήταν διευθυντής Σύνταξης δύο γαλλικών οικονομικών εφημερίδων, αρχικά της Les Echos και μετά της La Tribune.
 
Γεννημένος στο Στρασβούργο, με λαμπρές σπουδές (HEC, Centre de Formation des Journalistes, διδακτορικό στην οικονομία) άρχισε τη σταδιοδρομία του στο εβδομαδιαίο έντυπο l\' Expansion, πριν συμμετάσχει στη δημιουργία της οικονομικής εφημερίδας La Tribune.
 

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου

LATEST NEWS

Τελευταία ενημέρωση: 13:10

Top 10