Πίσω στην κορυφή της σελίδας
22.11.2011 | 15:05

Προσπαθούσαν 10 χρόνια να υιοθετήσουν νόμιμα παιδί, πριν καταλήξουν στην αγοραπωλησία βρέφους

Προσπαθούσαν 10 χρόνια να υιοθετήσουν νόμιμα παιδί, πριν καταλήξουν στην αγοραπωλησία βρέφους
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Μπορεί όλοι να καταδίκασαν στην Κρήτη το ζευγάρι Ελλήνων που προσπάθησε να αγοράσει το μωρό μιας Βουλγάρας για 12.000 ευρώ, αλλά η ιστορία που κρύβεται πίσω από την οικογένεια συγκίνησε τελικά την τοπική κοινωνία.
 
Πρόκειται για την υπόθεση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας την προηγούμενη εβδομάδα στον Άγιο Νικόλαο, όπου ένα ζευγάρι προσπάθησε να αγοράσει το μωρό μιας Βουλγάρας.
 
Όπως αποκαλύφθηκε ωστόσο, το ζευγάρι επί 10 χρόνια πάλευε να υιοθετήσει ένα παιδί με τις νόμιμες διαδικασίες κι όταν παρουσιάστηκε η 40χρονη Βουλγάρα, η οποία έχει άλλα 5 παιδιά και αδυνατεί να τα συντηρήσει, πήραν τη μεγάλη απόφαση.
 
Σύμφωνα με το CretaLive, το άτεκνο ζευγάρι είχε κάνει και συμβολαιογραφική πράξη για να διασφαλίσει ότι θα πάρει στα χέρια του το μωρό. Τόσο η μητέρα του μωρού όσο και το ζευγάρι παραδέχτηκαν ότι θα γινόταν η αγοραπωλησία.
 
Οι άνθρωποι που λειτούργησαν ως μεσολαβητές καταδικάστηκαν με ποινή φυλάκισης 2 χρόνων με 3ετή αναστολή και 3.000 ευρώ ο καθένας. Στο ζευγάρι επιβλήθηκε ποινή 5 μηνών, αφού αναγνωρίστηκαν όλα τα ελαφρυντικά ενώ η μετανιωμένη Βουλγάρα μητέρα, αφού αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά αθωώθηκε. Ενώ, το 27 ημερών βρέφος θα το έχει αναλάβει η πρόνοια.

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10