Μουζουράκης για Σολωμού: “αισθάνομαι μόνιμα την ανάγκη να αποδείξω ότι δεν είμαι λίγος”

O Πάνος Μουζουράκης μίλησε χθες το βράδυ στην εκπομπή του Πέτρου Κωστόπουλου γι’ αυτό που τον έκανε να ερωτευτεί την Μαρία Σολωμού αλλά και τι τον ενοχλεί σε εκείνη, για τα πρώτα του χρόνια που έζησε στην Ελλάδα μετά την επιστροφή του από την Ελβετία, αλλά και για την οικονομική κρίση!

Όταν τον ρώτησε ο Πέτρος Κωστόπουλος τι είναι αυτό που τον έκανε να ερωτευτεί την Μαρία Σολωμού, ο ίδιος απάντησε: “Είναι εκεί είναι το ανεξήγητο… Είναι κάτι που δεν μπορείς να το μεταφράσεις. Είναι κάτι που κινείται, η ενέργεια που αφήνει μέσα στον χώρο” και στη συνέχεια αποκάλυψε τι τον ενοχλεί σε εκείνη: “Οι ανασφάλειες που μου δημιουργεί να αισθάνομαι μόνιμα την ανάγκη να αποδείξω ότι δεν είμαι λίγος.”

Στη συνέχεια αφού παραδέχθηκε ότι δεν ήταν καθόλου καλός μαθητής στο σχολείο και ανακάλυψε πρόσφατα ότι έχει μια μορφή δυσλεξίας, περιέγραψε τα πρώτα χρόνια που έζησε στην Ελλάδα, επιστρέφοντας από την Ελβετία: “Όταν ήρθα με την οικογένειά μου από την Ελβετία, επειδή όλοι άκουγαν “Ελβετία” και κοίταζαν κάπως, νόμιζα πως ήμουν πλούσιος. Βέβαια, μετά είδα ότι με το ίδιο βρακί είχαμε φύγει και με το ίδιο είχαμε γυρίσει, είχαμε όμως και τη στάμπα της Ελβετίας επάνω, που έδινε ένα prestige. Αυτό έκανε βέβαια και την επικοινωνία πιο δύσκολη με τα άλλα παιδιά!”

Τέλος μίλησε για την οικονομική κρίση και πως την αντιμετωπίζει ο ίδιος: “Δεν ξέρω… Η αλήθεια είναι πως δεν έχω ιδέα! Όχι σε φάση πως δεν με νοιάζει, απλά είμαι μάλλον μπερδεμένος με όλη αυτήν την κατάσταση, επειδή γίνονται απανωτές αλλαγές. Είναι μια εποχή που κρίνεται η θρησκεία, η κοινωνία, η πολιτική, το αν φταίμε εμείς, αν φταίνε όλα αυτά που πιστεύαμε τόσο καιρό και τα λοιπά και τα λοιπά. Είμαι κι εγώ μέσα σε όλο αυτό το γενικότερο μπέρδεμα. Πιστεύω ότι θα βγουν πολλά όμορφα πράγματα αλλά σίγουρα όχι μέσα από ένα πολιτικό σύστημα. Είναι μια εσωτερική αλλαγή η οποία θα επέλθει, ίσως από την κρίση την οποία περνάμε αυτήν την περίοδο, η οποία μπορεί να είναι και πολύ δημιουργική στο κάτω κάτω. Σε τέτοιους δύσκολους καιρούς γράφτηκαν τα ωραία τα έργα, τα θεατρικά, τα μουσικά, οι ωραίοι πίνακες ζωγραφικής. Δημιουργούνται κινήματα και προχωράμε παρακάτω.”

Read More

And More