Πίσω στην κορυφή της σελίδας
12.04.2011 | 18:59

Εφαρμόστηκε στη Γαλλία ο νόμος για τις μπούρκες - Συνελήφθησαν δύο γυναίκες

Εφαρμόστηκε στη Γαλλία ο νόμος για τις μπούρκες - Συνελήφθησαν δύο γυναίκες
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Τέθηκε πρώτη ημέρα σε εφαρμογή ο νόμος που απαγορεύει στις γυναίκες να κυκλοφορούν με νικάμπ ή μπουρκα στη Γαλλία. Με το... "καλημέρα" λοιπόν του νόμου, συνελήφθησαν δύο γυναίκες.

Η γαλλική αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι γυναίκες συνελήφθησαν όχι γιατί φορούσαν μπούρκα αλλά επειδή συμμετείχαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Παναγία των Παρισίων, που πραγματοποιήθηκε χωρίς την απαιτούμενη άδεια.Η Γαλλία είναι η πρώτη χώρα που εφαρμόζεται ένας τέτοιος νόμος και προβλέπει πρόστιμο 150 ευρώ και δίωξη ενώ αν αποδειχθεί ότι η γυναίκα φέρει το ισλαμικό κάλυμμα μετά από εξαναγκασμό, τότε ο υπαίτιος τιμωρείται με δύο χρόνια φυλάκιση και πολύ μεγαλύτερο πρόστιμο. Αυτό γίνεται γιατί πολλές φορές αναγκάζονται από τους συζύγους τους να φοράνε μπούργκα.

Η γαλλική κυβέρνηση αναφέρει στηρίζοντας το νόμο ότι η κάλυψη του προσώπου υπονομεύει τα βασικά πρότυπα για την κοινή διαβίωση σε μία κοινωνία αλλά και υποβιβάζει τα πρόσωπα που φέρουν το ισλαμικό κάλυμμα σε κατώτερη θέση, κάτι που είναι ασυμβίβαστο με τις αρχές της ισότητας.

Σύμφωνα με το BBC η εφαρμογή του νόμου προκάλεσε πολλές αντιδράσεις σε μουσουλμανικές κοινότητες στη Γαλλία. Ένας μουσουλμάνος έμπορος, Rachid Nekkaz, πρότεινε μάλιστα ανυπακοή και την δημιουργία ταμείου που θα πληρώνει τα πρόστιμα των γυναικών που επιμένουν να φέρουν μπούρκα ή νικάμπ. "Όλες οι ελεύθερες γυναίκες που το επιθυμούν να φορούν το κάλυμμα στο δρόμο και να συμμετάσχουν σε πολιτική ανυπακοή», δήλωσε ο Nekkaz.

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου

LATEST NEWS

Τελευταία ενημέρωση: 21:44

Check this
Τα νύχια σου στο επίκεντρο! Πώς να κάνεις το πιο glam γιορτινό μανικιούρ με έμπνευση από τους Dolce & Gabbana!
Ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ που θα αποθεώσουν το στιλ σου στα χριστουγεννιάτικα πάρτι
Γυμναστική στο σπίτι: Κάψε το λίπος από όλο το σώμα σε 30 λεπτά
London Calling: Μια βόλτα στις πιο εντυπωσιακές χριστουγεννιάτικες βιτρίνες του Λονδίνου!
Top 10