Η Λάουρα Νάργες μαζί με την παρουσίαση λέει… «ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»!

Από τις εκπομπές του MAD TV και τα τεχνολογικά «μονοπάτια» της εκπομπής ESCAPE της κρατικής τηλεόρασης, στην «καρέκλα» του Θέμου Αναστασιάδη -ως συμπαρουσιάστρια στο φετινό «ΟΛΑ 12» – και τους εκπαιδευτικούς διαδρόμους του Ομίλου ΞΥΝΗ… Η 22χρονη Λάουρα Νάργες – Ελληνογερμανίδα από τις Σέρρες! – μας μίλησε για τις σπουδές και τα μελλοντικά της σχέδια, δίνοντας έμφαση στην απόφασή της να πει… «ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» και να σπουδάσει στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΞΥΝΗ, τον μεγαλύτερο και πληρέστερο εκπαιδευτικό όμιλο της Ελλάδας.

Επέλεξες να συνεχίσεις τις σπουδές σου, ενώ έχεις ήδη ξεκινήσει μια επιτυχημένη πορεία στην τηλεόραση. Ποιοι είναι οι λόγοι που σε οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση και τι σε έκανε να προσανατολιστείς συγκεκριμένα, στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΞΥΝΗ;
«Η όποια τηλεοπτική επιτυχία πρέπει να βασίζεται σε στερεά θεμέλια σπουδών, αλλιώς είναι προσωρινή. Έχω ήδη ολοκληρώσει σπουδές δημοσιογραφίας, θεωρώ όμως τη συνέχιση των σπουδών πολύ σημαντική, τόσο για την καλλιέργειά μου ως άνθρωπος, όσο και για τις δυνατότητες που μπορούν να μου προσφέρουν οι γνώσεις, για να διαχειριστώ τα φώτα της δημοσιότητας και να επιτύχω επαγγελματικά. Αποφάσισα να συνεχίσω τις σπουδές μου στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΞΥΝΗ, γιατί απλά είναι ο καλύτερος! Και δεν το λέω έτσι απλά! Πραγματικά, μετά από έρευνα 6 μηνών, διαπίστωσα πως ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ ξεχωρίζει, γιατί προσφέρει σωστή εκπαίδευση από τους καλύτερους καθηγητές, και ένα “δυνατό” πτυχίο που μετράει στην αγορά εργασίας. Έχω πολλούς γνωστούς μου που βρήκαν δουλειά, αμέσως, με το που πήραν το πτυχίο τους από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΞΥΝΗ και σήμερα βρίσκονται σε πολύ καλές θέσεις. Εξάλλου, αυτό που μου άρεσε ήταν το ανθρωποκεντρικό μοντέλο εκπαίδευσης που ακολουθούν: εκτός από την εκπαίδευση των σπουδαστών τους, φροντίζουν και για την ηθική και κοινωνική καλλιέργεια των νέων».

Και μετά τη δημοσιογραφία, τι; Προς ποιον τομέα σπουδών του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ τείνεις;
«Κατά πάσα πιθανότητα, θα επιλέξω Marketing στον Τομέα Οικονομίας και Διοίκησης, αλλά δεν αποκλείω και τις σπουδές… μαγειρικής!! (γέλια)»

Πέρα από τις σπουδές, ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;
«Μυστικό! (γέλια). Πραγματικά, σας λέω πως το μόνο που σκέφτομαι αυτήν την περίοδο είναι πώς θα συνεχίσω τις σπουδές μου. Περιμένω πώς και πώς να ξεκινήσουν τα μαθήματα τον Οκτώβριο στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΞΥΝΗ. Έχω πάρει ήδη μία “γεύση” από το πόσο ενδιαφέροντα πρέπει να είναι, αφού παρακολούθησα φέτος ένα σεμινάριο του Τομέα Business του XINIS EDUCATION FESTIVAL 2012 και έμεινα κατενθουσιασμένη».

Μίλησέ μας λίγο για το XINIS EDUCATION FESTIVAL….
«Οφείλω να ομολογήσω πως το έβλεπα παντού, και πριν να έχω την ευκαιρία να συμμετάσχω. “XINIS EDUCATION FESTIVAL 2012” στο διαδίκτυο, στο facebook, στο twitter, σε εφημερίδες, σε περιοδικά… παντού! Όμως, δεν πίστευα ποτέ πόσο ωφέλιμη εκπαιδευτική εμπειρία είναι, πριν το δω με τα ίδια μου τα μάτια, παρακολουθώντας ένα από τα 140 δωρεάν σεμινάρια. Πρόκειται για μια τεράστια προσφορά του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ στην εκπαίδευση και τους νέους της χώρας μας, και ειδικά με την οικονομική κρίση που ζούμε. Ό,τι προσφέρει γνώση, είναι καλό! Και όταν η γνώση αυτή προσφέρεται τόσο απλόχερα, με τόσα πολλά δωρεάν σεμινάρια και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, όπως από τον Όμιλο ΞΥΝΗ, είναι κάτι που το σέβομαι και το θαυμάζω».

Τι θα συμβούλευες τους νέους/νέες της χώρας μας;
«Παρά τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε –κυρίως λόγω κρίσης και ανεργίας- θα τους έλεγα να μην το βάζουν κάτω! Να επιμένουν και να ακολουθούν τα όνειρά τους».

Πες μας δυο λόγια για την οικονομική κρίση. Πιστεύεις πως θα συνεχιστεί για πολύ;
«Δυστυχώς, πιστεύω πως η οικονομική κρίση θα συνεχίσει να μας ταλαιπωρεί… Δεν ξέρω για πόσο. Όμως, βλέπω και κάτι θετικό που έχει βγει από την κρίση. Μια αλλαγή στους ανθρώπους προς το καλύτερο. Παρατηρώ μεγαλύτερη αλληλεγγύη και στροφή σε ηθικές αξίες, που λόγω χρήματος, καταναλωτισμού και γρήγορου πλούτου, είχαν ξεχαστεί».

Read More

And More