Κατάληψη και απεργία πείνας στη Νομική από 300 μετανάστες!

“Προτιμάμε να πεθάνουμε εδώ, παρά τα παιδιά μας να ζήσουν αυτά που περάσαμε εμείς”, φαίνεται πως είπαν οι 300 μετανάστες που εισέβαλαν στην Νομική Αθηνών ζητώντας νομιμοποίηση, Σήμερα θα ξεκινήσουν απεργία πείνας. Στο μεταξύ, κατάληψη από μετανάστες γίνεται και στο Εργατικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με καταγγελίες της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ μέλη της νεολαίας του Συνασπισμού εγκατέστησαν “με το έτσι θέλω” 300 μετανάστες στο χώρο της Νομικής παρά την απόρριψη από την προηγούμενη εβδομάδα ανάλογου αιτήματος από την Κοσμητεία της Νομικής.

Οι δυο παρατάξεις των φοιτητών αν και στέκονται αλληλέγγυες στο τεράστιο πρόβλημα των μεταναστών καταγγέλλουν την κίνηση αυτή λέγοντας ότι τα μέλη της ΑΡ.ΕΝ. χωρίς καμία άδεια εισέβαλαν στο νέο κτίριο, έσπασαν τις ενδιάμεσες πόρτες και κατέλαβαν το κτίριο της Σόλωνος εγκαθιστώντας στρώματα και λοιπά είδη.

Οι μετανάστες έφτασαν το πρωί της Κυριακής από τα Χανιά στο λιμάνι του Πειραιά. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία προέρχονται από αραβόφωνες χώρες της Βόρειας Αφρικής και εργάζονται κυρίως σε χωράφια και οικοδομές. Οι ίδιοι ζητούν να νομιμοποιηθούν και φωνάζουν πως χωρίς χαρτιά όλες οι πόρτες είναι κλειστές γι’ αυτούς.

Παρόλα αυτά, οι μετανάστες φαίνεται πως έχουν μετατρέψει τη Νομική σε καταυλισμό και λένε ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να δικαιωθούν και, μάλιστα, σήμερα θα δώσουν συνέντευξη Τύπου μέσα από το κτίριο.

Η κίνηση αυτή όμως, αναμένεται να έχει αντίκτυπο και στη λειτουργία του ιδρύματος, καθώς οπ πρύτανης κλείνεη τη σχολή και αναφέρει: “Αποφασίσαμε να αναστείλουμε τη λειτουργία της σχολής έως την Παρασκευή, προκειμένου να βρεθεί μία λύση για αυτούς τους ανθρώπους, ενώ την Πέμπτη η πρυτανεία θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για το θέμα”. Επικαλούμενη λόγους υγιεινής και ασφάλειας, η διοίκηση της Νομικής αποφάσισε το κλείσιμο της Σχολής, διακόπτοντας την εξεταστική περίοδο που βρισκόταν σε εξέλιξη.

ΑΚΟΥΣΕ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΧΑΣΙΝ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Γιατροί απο το Ανδρέας Συγγρού στάλθηκαν απο τις αρχές της Πρυτανείας για να ελέγξουν τον χώρο.

Read More

And More