Πίσω στην κορυφή της σελίδας
17.04.2014 | 14:03

"Μαμά, μας είπαν να μην κουνηθούμε", "Μπαμπά, το πλοίο βυθίζεται": Τα τελευταία μηνύματα των παιδιών που χάθηκαν στο ναυάγιο της Νότιας Κορέας

Μαμά, μας είπαν να μην κουνηθούμε, Μπαμπά, το πλοίο βυθίζεται: Τα τελευταία μηνύματα των παιδιών που χάθηκαν στο ναυάγιο της Νότιας Κορέας
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Απόγνωση, αγωνία, οργή, θυμός. Άνθρωποι στοιβαγμένοι σε μια αίθουσα γυμναστηρίου στο νησί Τζίντο, τυλιγμένοι με κουβέρτες για να αντιμετωπίσουν το κρύο, να περιμένουν ένα θαύμα. Ένα θαύμα που δεν έρχεται. Είναι οι συγγενείς των 300 ανθρώπων που αγνοούνται μετά το ναυάγιο του πλοίου στα ανοιχτά της Νότιας Κορέας.

Click4more: Εξαγριωμένοι συγγενείς αγνοουμένων πέταξαν μπουκάλι νερό στον πρωθυπουργό της Νότιας Κορέας
Το κρύο και οι συνθήκες είναι το μικρότερα από τις αγωνίες τους. Εκείνο που θέλουν να είναι να δουν ξανά ζωντανούς τους αγαπημένους τους. Η πλειοψηφία των 300 αγνοουμένων είναι παιδιά σχολείου που βρίσκονταν στο πλοίο γιατί πήγαιναν διακοπές στο νησί Τζεζού, δημοφιλή τόπο εκδρομών για σχολεία στη Νότια Κορέα.

Ορισμένοι, εξαντλημένοι και σε ορισμένες περιπτώσεις χωρίς τις αισθήσεις του από την πολύωρη αγωνία βοηθούνται με ορούς. Μια γυναίκα λιποθυμά και μεταφέρεται με φορείο σε κοντινό νοσοκομείο. Ένας πατέρας κλαίει σιωπηλά, με το πρόσωπο κρυμμένο στα χέρια του, ενώ μία γυναίκα προσπαθεί να τον παρηγορήσει.

Διάβασε περισσότερα στο NewsIt
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10