Το TLIFE στα παρασκήνια της νέας παράστασης του Π. Καναράκη! Τι αποκαλύπτει η πρωταγωνίστρια Ε. Οικονομάκη

Ο Παντελής Καναράκης σκηνοθετεί μια νέα ανατρεπτική μουσικοθεατρική παράσταση και μας λέει “Άρχισαν τα όργανα”, με τον Τάκη Παπαματθαίου και την Έφη Οικονομάκη. Το TLIFE βρέθηκε στα παρασκήνια και σου εξασφάλισε φωτογραφικό υλικό από τις πρόβες.
Παράλληλα, η πρωταγωνίστρια της παράστασης Έφη Οικονομάκη που γνωρίσαμε μέσα από το ρόλο της τηλεοπτικής μαμάς του Δημήτρη Βλάχου στη σειρά “Η ώρα η καλή”, αλλά και σε άλλες ελληνικές παραγωγές, μας μίλησε για τη συνεργασία με τον Τάκη Παπαματθαίου, την ελληνική τηλεόραση και τα σχέδιά της για το μέλλον.

Πώς προέκυψε η συνεργασία με τον Παντελή Καναράκη και τον Τάκη Παπαματθαίου; Τι θα δούμε επί σκηνής;
Ο Τάκης Παπαματθαίου είναι ένας καταξιωμένος συνάδελφος που πάντα θαύμαζα και ήθελα πολύ να δουλέψω μαζί του. Η συγκεκριμένη μουσικοθεατρική παράσταση απαιτούσε δύο ηθοποιούς που να τραγουδούν και ο Τάκης Παπαματθαίου τραγουδάει εξαιρετικά. Η σκηνική μας χημεία πιστεύω ότι μας δικαιώνει και το αποτέλεσμα δικαιώνει και τους θεατές. Όσον αφορά τη σκηνοθεσία, ο Παντελής Καναράκης ήταν ο πιο κατάλληλος, με δεδομένη τη μεγάλη του πείρα στις μουσικές σκηνές, καθώς το θεατρικό έργο δίνει τη σκυτάλη, σε ένα δίωρο αυθεντικό λαϊκό πρόγραμμα.
Η παράσταση αποτελείται από δύο μέρη. Το πρώτο μέρος είναι ένα κωμικό αισθηματικό μονόπρακτο της Μαρίας Αθήνη, το οποίο δίνει τη σκυτάλη σε ένα καθαρά μουσικό και διασκεδαστικό δεύτερο μέρος, που περιλαμβάνει μεγάλες λαϊκές επιτυχίες του ‘60 και του ’70. Πρόκειται για δύο δεκαετίες που έχουν να επιδείξουν πραγματικά διαμάντια του λαϊκού μας τραγουδιού και πάντα ήθελα να κάνω ένα αφιέρωμα σ’ αυτές.

Το ρεπερτόριο επιμελήθηκε ο Κώστας Μπαλαχούτης. Τη μουσική επιμέλεια έκανε ο μαέστρος μας, Γιάννης Μιχαήλ. Μπουζούκι παίζει ο Σπύρος Δόξας. Βοηθός σκηνοθέτη, ο Σταύρος Καραγιάννης. Τη σκηνογραφική επιμέλεια είχε ο Γρηγόρης Καραγρηγορίου. Τη διεύθυνση παραγωγής ανέλαβε ο Άκης Χαραλαμπίδης.
Πώς είναι το κλίμα στα παρασκήνια και τις πρόβες;
Το κλίμα, από την πρώτη συνάντηση όλων των συντελεστών, χαρακτηρίστηκε από έναν πρωτόγνωρο ενθουσιασμό και μια μεγάλη αγάπη για την παράσταση που προέκυπτε σιγά, σιγά. Αυτό μας έκανε όλους πολύ χαρούμενους και ανυπόμονους για την επόμενή συνάντησή μας.

Πώς βλέπετε τα πράγματα στο χώρο της ελληνικής showbiz;
Παρόλη την πολύ δύσκολη περίοδο που διανύουμε και το γκρίζο της χώρας μας, τα πράγματα στο ελληνικό θέατρο είναι πολύ παρήγορα. Η τέχνη είναι πάντα η μοναδική διέξοδος στα δύσκολα. Ίσως, τώρα, είναι η ευκαιρία να το καταλάβουμε περισσότερο και να γίνει μέσο και σκοπός μαζί.

Σας είχαμε δει σε τηλεοπτικούς ρόλους στο πλευρό του Πάνου Μιχαλόπουλου, αλλά και του Σπύρου Παπαδόπουλου. Σας λείπει η τηλεόραση;
Η τηλεόραση δίνει την ευκαιρία της επικοινωνίας με το μεγάλο κοινό και κατ’ επέκτασιν της αναγνωρισιμότητας, η οποία λειτουργεί ως αποσκευή, για σημαντικά πράγματα στο θέατρο. Είχα την ευκαιρία να κάνω πολύ δημοφιλείς σειρές. Εύχομαι η περίοδος αυτή να επανέλθει σύντομα και να ξαναγυρίσει η άνοιξη στην ελληνική τηλεόραση, φερμένη από την πένα των Ελλήνων δημιουργών.
Στην παράσταση σας βλέπουμε να υποδύεστε με τον Τάκη Παπαματθαίου ένα ζευγάρι που γιορτάζει 25 χρόνια γάμου. Εσείς ποιο θεωρείτε πως είναι το μυστικό για έναν επιτυχημένο γάμο;
Η αγάπη, ο αλληλοθαυμασμός, καθώς και ο σεβασμός της ελευθερίας του άλλου.

Πολλές κυρίες από τον καλλιτεχνικό χώρο έχουν μιλήσει για πλαστικές επεμβάσεις και botox. Εσάς σας φοβίζει ο χρόνος που περνά; Θα βλέπατε θετικά το ενδεχόμενο μιας αισθητικής επέμβασης ή είστε ενάντια σε όλο αυτό;
Ο χρόνος είναι ο κήρυκας της αλήθειας. Όσο κι αν τον κρύβεις, αυτός βρίσκεται πάντα μπροστά σου. Η μόνη λύση είναι να τον αντιμετωπίσεις πρόσωπο με πρόσωπο. Μου αρέσει να προσέχω την εμφάνισή μου. Ασφαλώς και δεν είμαι εναντίον των πλαστικών επεμβάσεων. Αρκεί αυτές να μην αλλοιώνουν την εικόνα σου και την προσωπικότητά σου.
Μετά τις σπουδές στη δημοσιογραφία, στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Ωδείου Αθηνών, αλλά και στο τραγούδι, σας κατέκτησε ο χώρος του θεάματος. Τι είναι αυτό που ξεχωρίζετε στο θέατρο και τη μουσική.
Ο χώρος του θεάματος είναι ο πιο δύσκολος, ο πιο απαιτητικός και, για αυτό, ο πιο γοητευτικός. Η τέχνη είναι ένα ειδύλλιο που όταν ξεκινήσει, διαρκεί για πάντα. Το θέατρο, όπως και η ζωντανή μουσική παράσταση χαρακτηρίζονται από την άμεση επικοινωνία με το θεατή και αυτό αποτελεί μια μοναδική και διαφορετική εμπειρία, κάθε βράδυ.

Υπάρχουν άνθρωποι που σας βοήθησαν και έπαιξαν ρόλο στη μετέπειτα πορεία σας;
Δεν υπάρχει πορεία, χωρίς συμπαραστάτες. Στο πλάι μου, υπήρξαν και υπάρχουν άνθρωποι και πολύτιμοι συνεργάτες, τους οποίους σέβομαι, τιμώ και συμβουλεύομαι. Στη δουλειά μας, το μεγάλο μυστικό είναι να ξέρεις να ακούς!
Ποιο είναι το μεγαλύτερο όνειρό σας για το μέλλον;
Το όνειρο και η ζωή είναι το ένα η σκιά του άλλου. Πώς να πορευτείς, χωρίς τη σκιά σου; Το δικό μου όνειρο είναι να ζω με αγάπη, σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μου!

Δες φωτογραφίες από τα παρασκήνια:

Read More

And More