Πριν τρεις μήνες υπήρχαν καταγελίες για κενά στην ασφάλεια του μουσείου της Ολυμπίας! Βίντεο

Το πρόβλημα με τη φύλαξη του Μουσείου της Ολυμπίας υπήρχε εδώ και καιρό… Το τελειωτικό χτύπημα έγινε την Παρασκευή στις 07.30. Οι δράστες, που όπως φαίνεται είχαν στήσει καρτέρι, περίμεναν την κατάλληλη ευκαιρία για να χτυπήσουν…

Η προϊσταμένη της Ζ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων προειδοποιούσε επανειλημμένα για τους κινδύνους που αντιμετώπιζε η ασφάλεια του παλαιού Μουσείου Αρχαίας Ολυμπίας, αλλά ως φαίνεται, δεν έλαβε ποτέ σοβαρές απαντήσεις και λύσεις στο πρόβλημα προστασίας μέρους της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς μας.

Σύμφωνα με το dete.gr, στις 4 Νοεμβρίου του 2011 η προϊσταμένη της Ζ΄ΕΠΚΑ, Γεωργία Χατζή με επιστολή προς το υπουργείο τόνιζε πως “λόγω των πολλών αφυπηρετήσεων υπαλλήλων μας και των παραιτήσεων που γίνονται λόγω των επικρατουσών οικονομικών συνθηκών, έχουμε αποχωρήσεις υπαλλήλων. Στις 31 Οκτωβρίου αποχώρησε και το εποχικό προσωπικό που μας είχε ενισχύσει και είχαμε δυνατότητα να έχουμε ανοιχτά όλα τα μουσεία και τον χώρο”.

Θύμα της οικονομικής κρίσης και των περικοπών το παλαιό μουσείο – των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας και το παλιό εφορείο – μουσείο των ανασκαφών- τέθηκαν εκτός λειτουργίας λόγω έλλειψης προσωπικού από τον Νοέμβριο του 2011.

Στο παρακάτω βίντεο η Γεωργία Χατζή περιγράφει το πρόβλημα σε τοπικο κανάλι

Read More

And More