Ξηλώνουν τα παγκάκια για να διώξουν τους αστέγους Χριστουγεννιάτικα! Video

Εικοσιπέντε σχεδόν ημέρες πριν έρθουν τα Χριστούγεννα, η δημοτική αρχή των Αθηνών αποφάσισε να διώξει περίπου 20.000 αστέγους, αλλά και αρκετούς τοξικομανείς από την πλατεία Κλαθμώνος, ξηλώνοντας τα παγκάκια. Έτσι, μέσα σε μόλις ένα βράδυ, ξηλώθηκαν όλα, χωρίς βέβαια να μεριμνήσει κάποιος για την τύχη όλων εκείνων που ”ξεσπιτώθηκαν” ξαφνικά.

Η αφορμή για αυτή την κίνηση δόθηκε από καταστηματάρχες και πολίτες της περιοχής, που αν και πλησιάζουν τα Χριστούγεννα κι ίσως θα έπρεπε να ευαισθητοποιηθούν σε τέτοια θέματα, υποστήριζαν έντονα ότι ότι το κάτω μέρος της πλατείας Κλαθμώνος έχει μετατραπεί σε κέντρο χρήσης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, ότι η δυσοσμία είναι αφόρητη από τις ακαθαρσίες των αστέγων, καθώς και ότι φοβούνται να διέλθουν από το συγκεκριμένο σημείο.

Κι εδώ που τα λέμε, μπορεί όλα αυτά να είναι βάσιμα, θα μπορούσε όμως, παρόλα αυτά να βρεθεί μια, περισσότερο ανθρώπινη λύση για όλους αυτούς, που, μπορεί να μην έχουν πλέον παγκάκια για να ξαπλώνουν, μπορούν όμως να το κάνουν σε όλους τους υπόλοιπους χώρους της συγκεκριμένης πλατείας. Άλλωστε οι άστεγοι δεν ήταν και ποτέ συνηθισμένοι στην ”πολυτέλεια” που προσφέρει… ένα παγκάκι.

Η συγκεκριμένη κίνηση, μπορεί άνετα να χαρακτηρισθεί άκαρδη, αφού πριν γίνει αυτή δεν υπήρξε μέριμνα για μετεγκατάσταση αυτών των ανθρώπων και μοιάζει πολύ με τιμωρία όσων δεν ενσωματώνονται στην κοινωνία ή όσων βρέθηκαν κάποια κρίσιμη στιγμή εκτός εργασίας ή οικογένειας.

Δες το βίντεο

Read More

And More