Πίσω στην κορυφή της σελίδας
28.04.2011 | 17:00

Έκανε μεταμόσχευση καρδιάς και τη Μ. Δευτέρα έγινε μητέρα!

Έκανε μεταμόσχευση καρδιάς και τη Μ. Δευτέρα έγινε μητέρα!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Μήνυμα ζωής και δύναμης έστειλε την Mεγάλη Δευτέρα, από τη ΡΕΑ - Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική, η Ζωή Κωσταρίδη. Στις 8 το πρωί, η 38χρονη, που είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς το 2004, έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι, με καισαρική τομή την οποία πραγματοποίησε ο μαιευτήρας-γυναικολόγος Ηλίας Γάτος.

Από την μεταμόσχευση κι έπειτα, οι γιατροί ήταν διαρκώς επιφυλακτικοί στο να πραγματοποιήσει την έντονη επιθυμία της να γίνει μητέρα! Εκείνη όµως επέµενε φέρνοντας τη Μεγάλη ∆ευτέρα, 7 χρόνια μετά, στον κόσµο το µωράκι της.

Η περίπτωσή της είναι η µοναδική στην Ελλάδα κι από τις σπάνιες στα παγκόσµια ιατρικά χρονικά, ενώ αποτελεί το πρώτο περιστατικό όπου ολόκληρη η διαδικασία, και η µεταµόσχευση και ο τοκετός, έγινε εντός συνόρων.

''Αύριο, ανήµερα της ονοµαστικής εορτής µου, θα πάρω για πρώτη φορά στο σπίτιµας τον µπέµπη µας! Τον περιµένουµε πώςκαι πώς,η λαχτάρα µας είναι απεριόριστη! Είναι που τρία χρόνια προσπαθούσα να πείσω τους γιατρούς να µ’ αφήσουν να κάνω παιδί. Αρχικά ήταν διστακτικοί έως κι αρνητικοί, αφού προηγουµένως είχα υποβληθεί σε µεταµόσχευση καρδιάς…'', δηλώνει στην εφημερίδα ''ΤΑ ΝΕΑ'' η Ζωή, ενώ παραδέχεται διαδικτυακώς: ''∆εν χορταίνω να το κοιτάω!''.

Κανείς από την οικογένεια της Ζωής και του 48χρονου συζύγου της, Ηλία Τσιρωνίδη, δεν έχει καταφέρει προς το παρόν να δει τον μικρό, αφού ο µπέμπης έπρεπε να παραµείνει στοµαιευτήριο, για να πάρει βάρος. Μάλιστα, είναι ήδη 2.700 γραµµάρια. Η Ζωή, που πήρε εξιτήριο την Μεγάλη Παρασκευή, πηγαινοέρχεται για να τον βλέπει στη Μονάδα Αυξηµένης Φροντίδας, όπου παραµένει προληπτικά.

''∆εν µπορώ να το πιστέψω ότι είναι το παιδί µου! Τον βλέπω και νιώθω ότι η καρδιά µου θα σπάσει από την αγάπη που έχω να του δώσω! Τον αποχωρίζοµαι υποχρεωτικά αυτές τις µέρες και βγαίνω έξω και κλαίω. Τουλάχιστον τώραείναι δάκρυα χαράς! Και ο σύζυγός µου, που δεν εκδηλώνεται γενικά, τώρα πια έγινε... αλοιφή! Κλαίει κι αυτός όποτε βλέπει τον γιο µας. Εκφράζεται πλέον ανοιχτά, ήδη του µιλά!'', αναφέρει πανευτυχής στα ''ΝΕΑ''.Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου

LATEST NEWS

Τελευταία ενημέρωση: 13:28

Top 10