Θύελλα αντιδράσεων στις φυλακές Αυλώνα για τον Πακιστανό – Δεν τον θέλουν στο ίδιο κελί οι ομοεθνείς του

Λίγο πριν τις 10.00 το πρωί ο εγκληματίας της Πάρου, 19χρονος Πακιστανός Αχμέτ Βακάς πέρασε την πύλη των φυλακών ανηλίκων Αυλώνα όπως επιβεβαίωσαν στο Newsit σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Ακολούθησε την τυπική διαδιακασία και πέρασε από ιατρικό έλεγχο για να διαπιστωθεί εαν είναι φορέας κάποιου μεταδιδόμενου νοσήματος. Οταν ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις αποφασίστηκε να μεταφερθεί σε κελί στην πτέρυγα αλλοδαπών οπου κρατούνται και άλλοι ανήλικοι Πακιστανοί.

Η απόφαση όμως αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων μεταξύ των κρατούμενων ομοεθνών του οι οποίοι μόλις τον είδαν άρχισαν να τον αποδοκιμάζουν έντονα και ζήτησαν απο τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να τον πάρουν άμεσα από εκεί και να το μεταφέρουν αλλού.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsit του φώναζαν “φύγε, το έγκλημα που έκανες προσβάλλει το έθνος μας. Δε σεβάστηκε ούτε το Ραμαζάνι, τη μεγαλύτερη και πιο ιερή γιορτή μας. Δε σε θέλουμε”.

Καθ΄ολη τη διάρκεια των αποδοκιμασιών ο Αχμέτ Βακάς παρέμεινε ψύχραιμος και τόλμησε μόνο να ψελλίσει “έχω μετανιώσει”.

Σύμφωνα ωστόσο με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους δεν ίδρωσε και πολύ το αυτί του. Ζήτησε φαγητό και νερό κανονικά και δεν έδειξε να ενοχλείται.

Το σενάριο να κρατηθεί σε κελί μόνος του αποκλείεται δια ροπάλου καθώς οι φυλακές ανηλίκων Αυλώνα είναι υπερπλήρεις.

«Τη χτυπούσα με πέτρα 5 κιλών» – Η σοκαριστική απολογία του δράστη της Πάρου

Απόλυτα ψύχραιμος, με βλέμμα παγωμένο, ο 19χρονος Πακιστανός που κατηγορείται για την φρικιαστική επίθεση στη 15χρονη Μυρτώ, περιέγραψε με λεπτομέρειες όσα έγιναν στη Χρυσή Ακτή της Πάρου.

Η ψυχραιμία του 19χρονου δράστη άφησε εμβρόντητους τόσο τον ανακριτή όσο και τη δικηγόρο που του όρισε η πολιτεία. Ακόμη περισσότερο όμως τους σόκαραν όσα είπε.

«Χτύπησα με μανία την κοπέλα στο μάτι της με μια πέτρα βάρους πέντε κιλών. Την άρπαξα και προσπάθησα να την κρύψω σε μια σχισμή ανάμεσα στα βράχια αλλά εκείνη αντιστεκόταν και με έβριζε. Όταν γέμισε με αίματα, πέταξα την πέτρα στη θάλασσα. Για να την πλησιάσω προσποιήθηκα ότι μιλούσα στο κινητό. Αφού την εγκατέλειψα, επέστρεψα στο εστιατόριο στο οποίο δούλευα», είπε ο 19χρονος σύμφωνα με απόσπασμα της δικογραφίας που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος.

Όταν επέστρεψε σπίτι του, όπως διαβάζουμε στο NewsIt, έπλυνε τα ρούχα του, που είχαν γεμίσει με το αίμα του 15χρονου κοριτσιού. Όταν τον ρώτησε ο ανακριτής γιατί αφού μετάνιωσε για ό,τι έκανε, δεν παραδόθηκε, είπε: «Φοβήθηκα. Δε σκεφτόμουν καθαρά. Σκέφτηκα ότι θα μου έκαναν κακό», γράφει η Espresso.

Το πρώτο πράγμα που ζήτησε από τη δικηγόρο του, Αλέκα Δήμου, ήταν να επικοινωνήσει με τη μητέρα του στο Πακιστάν.

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακίστεος. Αμέσως, τον επιβίβασαν στο πλοίο της γραμμής για να τον μεταφέρουν στον Πειραιά κι από εκεί στις φυλακές ανηλίκων του Αυλώνα.

Όταν το πλοίο «έδεσε» στο λιμάνι, μέλη της Χρυσής Αυγής έκαναν… ντου και προσπάθησαν να φτάσουν στην κλούβα για να λιντσάρουν τον Πακιστανό. Ο οδηγός της «κλούβας» γκάζωσε και βγήκε από το καράβι.

Read More

And More