Ποιοι θα είναι οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης. Στις 4 η ορκωμοσία

Άρχισαν τα τηλεφωνήματα στους νέους υπουργούς της κυβέρνησης, ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει εμπλοκή. Επίσης, εντυπωσιακό είναι ότι η ΝΔ αυξάνει την συμμετοχή των στελεχών της στο νεο σχήμα, ενώ θέλοντας να δείξει την υπέρβαση βάζει στην κυβέρνηση και τους 2 αντιπροέδρους. Στο Μαξίμου πήγε λίγο μετά τη μια το μεσημέρι ο Γ.Παπανδρέου.

Ποιοι θα πάρουν υπουργεία σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Newsit

Στην περίπτωση του υπουργείου Υγείας, ζητήθηκε στον Α. Λοβέρδο να μείνει αλλά να αλλάξουν οι υφιστάμενοί του. Εκεί, ο κ. Λοβέρδος απάντησε στον πρωθυπουργό πως δεν θα το επιθυμούσε καθώς η επιτυχία του υπουργείου οφείλεται στην δουλειά όλων τους.

Το υπ. Μεταφορών αναλαμβάνει ο Μάκης Βορίδης από το ΛΑΟΣ.

Επίσης, πληροφορίες λένε ότι παραμένουν στα υπουργεία του ο κ. Χρυσοχοϊδης(Ανάπτυξης) και η κα Διαμαντοπούλου(Παιδείας). Το όνομα του κ. Θεόδωρου Βάρδα (σύμβουλος του Α.Σαμαρά) ακούγεται για υφυπουργού υπο τον κ. Χρυσοχοϊδη.
Οι ίδιες πληροφορίες τοποθετούν σε θέση αναπληρωτή υπουργού Παιδείας τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Α.Σαμαρά.

Για την θέση του υπουργού Αμυνας φέρεται να έχει κλειδώσει ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο κ. Αβραμόπουλος με επιστολή του στον κ. Πετσάλνικο υπέβαλλε την παραίτησή του και την θέση του καταλαμβάνει η Ελενα Κουντουρά.
Ο κ.Αβραμόπουλος παραιτήθηκε γιατί δεν θέλουν στη ΝΔ να είναι κοινοβουλευτικός μέλος της κυβέρνησης αφού έτσι θα θεωρηθεί συγκυβέρνηση και αυτόματα αναγορεύεται ως αξιωματική αντιπολίτευση το ΚΚΕ.

Αναπληρωτής υπουργός Άμυνας φέρεται να είναι ο κ. Γιάννης Ραγκούσης.
Επίσης, άλλες πληροφορίες, φέρουν τον κ. Παναγιώτη Καράμπελα πρωην αρχηγό του ΓΕΣ για την θέση του υφυπουργού Αμυνας

Διάβασε στο Newisit όλες τις λεπτομέρειες και το παρασκήνιο

Read More

And More