“Ο κόσμος ήθελε αίμα και οι δικαστές θυσίασαν το Βασίλη”

Σοκαρισμένη ακόμη από την ανακοίνωση της απόφασης για ισόβια κάθειρξη, η σύζυγος του καταδικασμένου για υπεξαίρεση πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, υπεραμύνθηκε της αθωότητας του, επιτέθηκε στο Γιάννη Μπουτάρη και περιέγραψε τις δύσκολες ώρες που περνά…

Δε βρίσκω λόγια να περιγράψω αυτό που μας συνέβη. Ήταν σα να παγώσαμε, σα να μας χτύπησε κεραυνός.
Πλησίασα το Βασίλη τον αγκάλιασα και του ειπα Κάνε κουράγιο. Θα το αντιμετωπίσουμε μαζί. Έτσι περιγράφει η σύζυγος του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου το σοκ που ακολούθησε την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου.

Το δικαστήριο θέλει να ικανοποιήσει το λαϊκό αίσθημα για τιμωρία πολιτικών λέει η σύζυγος του πρώην δημάρχου στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα RealΝews.

Toν θυσίασαν

Η Ε. Παπαγεωργοπούλου λέει χαρακτηριστικά: Ο κόσμος είναι εξαγριωμένος. Βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση λόγω της ανεργίας, των μειωμένων μισθών και των συντάξεων. Όταν λοιπόν ακούει τέτοια πράγματα και τόσο μεγάλα ποσά, λογικό δεν είναι να εξανίσταται και να αγανακτεί; Δεν τον νοιάζει ποιος είναι ένοχος και ποιος δεν είναι. Θέλει αίμα. Θέλει κάποιος να πληρώσει. Άσχετα αν φταίει ή αν δεν φταίει. Και οι δικαστές αυτό είχαν στο μυαλό τους. Τον θυσίασαν τον Βασίλη. Είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος.

Τα ισόβια δεν πέρασαν ούτε για μια στιγμή από το μυαλό της. Η Ελένη Παπαγεωργοπούλου παραδέχται ότι αιφνιδιάστηκαν από την ποινή. Ο σύζυγος της ήταν βέβαιος ότι θα αθωωθεί πανηγυρικά Τέτοια κατραπακιά; Ισόβια; Ποιον καταδίκασαν σε ισόβια; επαναλαμβάνει συνεχώς η Ελενη Παπαγεωργοπούλου.

Δε θέλω να σκέφτομαι το χρόνο. Το πάω μέρα μέρα. Προσπαθεί ο ένας να δώσει κουράγιο στον άλλο. Χθες το βράδυ δεν μπήκα καν στην κρεβατοκάμαρα. Δεν άντεχα.

Διάβασε περισσότερα στο newsit

Read More

And More