Πίσω στην κορυφή της σελίδας
10.12.2010 | 07:20

Δ. Παπαϊωάνου: “Το gay δεν είναι ιδιότητα, προτέρημα ή παράσημο!”

Δ. Παπαϊωάνου: “Το gay δεν είναι ιδιότητα, προτέρημα ή παράσημο!”
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Μια μοναδική συνέντευξη που θα συζητηθεί πολύ, έδωσε ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους των τεχνών στην Ελλάδα, ο Δημήτρης Παπαϊωάννου. Ο γνωστός καλλιτέχνης μίλησε για το έργο του, την ομοφυλοφιλία και τον Καβάφη.
 
Ο Δημήτρης Παπαϊωάνου είχε δηλώσει από την αρχή απερίφραστα ότι είναι ανοιχτός στην ομοφυλοφιλία, χωρίς να φοβάται μήπως χάσει τη θέση του από την ελληνική showbiz. “Εγώ το έσκασα από το σπίτι μου στα 18, για να μην χρειαστεί ποτέ να κρυφτώ. Είμαι από τους τυχερούς γιατί ο τομέας μου είναι η τέχνη και όπως όλοι γνωρίζουμε, στην τέχνη υπάρχουν άνθρωποι ανοιχτοί σ' αυτό. Αυτό που ήταν δύσκολο ήταν να χαρακτηριστώ ως gay καλλιτέχνης”, ανέφερε σε συνέντευξή του στο “People”.
 
Παράλληλα, ο ίδιος είχε δηλώσει ότι για πολλούς το γεγονός πως ήταν ανοιχτός με την ομοφυλοφιλία τους οδηγούσε στο να κατηγοριοποιούν τη δουλειά του. “Δεν το ήθελα αυτό, αλλά δεν ήθελα και να παίζω κρυφτούλι, ειδικά μετά τη διασημότητα που ξέσπασε πάνω μου”, σημείωσε.
 
Ακόμη, μιλώντας για το πως έχει εξελιχθεί η έννοια του gay και πως την εκλαμβάνουν πια στη χώρα μας, ο γνωστός καλλιτέχνης είπε το εξής: “Το gay δεν είναι ιδιότητα, προτέρημα ή παράσημο. Το gay είναι η ερωτική σου επιλογή. Δεν σημαίνει κάτι αξιόλογο για τον άνθρωπο. Είναι δυνατόν να είναι μέτρο αξιολόγησης το τι κάνεις στο κρεβάτι σου; Εμείς δεν αγωνιζόμαστε για να αναγνωριστεί το gay ως προτέρημα, αλλά για να μπορεί να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει, από τη στιγμή που δεν ενοχλεί τον άλλον.”
 
Τέλος, μιλώντας για τον Καβάφη, ο ίδιος ανέφερε πως ήταν το καταφύγιό του στην εφηβεία. “Ο Καβάφης ήταν ένας ποιητής-καταφύγιο στην ομοφυλοφιλία μου, στην εφηβεία μου, δηλαδή ήταν ανακούφιση να ξέρω ότι διδάσκομαι στο σχολείο έναν ποιητή που ήξερα πως ήταν ομοφυλόφιλος”, δήλωσε.

Διάβασε περισσότερα στο "People" που κυκλοφορεί

 
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου

LATEST NEWS

Τελευταία ενημέρωση: 17:40

Check this
Me, Myshelf and I με την Κορίνα Βρούσια! Τι καλλυντικά θα βρεις στο σπίτι μιας beauty addict που αγαπά τα ταξίδια;
THIS WEEK! Τι φόρεσαν οι επώνυμες; Ψήφισε την πιο καλοντυμένη!
ΠΩΣ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ΚΙΛΑ; Ο Δ. Γρηγοράκης και η ομάδα του απαντούν στις ερωτήσεις σου!
Χριστούγεννα ήρθαν πάλι: Κάνε ένα “δώρο” στο σπίτι σου με αυτά τα εκπληκτικά γιορτινά trends!
Top 10