Η ταλαντούχα ηθοποιός Λένα Παπαληγούρα αποκαλύπτεται και μιλά για τις γυμνές σκηνές στο θέατρο!

H Λένα Παπαληγούρα είναι μια απο τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς της γεννιάς της.Την έχουν σκηνοθετήσει ο Μπόμπ Γουίλσον,ο Νίκος Μαστοράκης, ο Γιάννης Χουβαρδάς, ο Δημήτρης Τάρλοου, η Κατερίνα Ευαγγελάτου και έχει τιμηθεί με την Καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη. Κουβαλά μια τεράστια οικογενειακή ιστορία στο επώνυμό της αφου είναι κόρη του Αναστάση Παπαληγούρα και εγγονή του Γεώργιου Ράλλη.

Η 28χρονη ταλαντούχα ηθοποιός αυτή την περίοδο, εμφανίζεται στην παράσταση “Ιφιγένεια” του Γάλλου συγγραφέα Ζάν Ρενέ Λεμουάν και πρωταγωνιστεί στο έργο της Σάρα Κέιν, “Blasted”. Για όλα αυτά μίλησε στο περιοδικό Big Fish.

Οι ηρωίδες σου σε κάθε παράσταση κουβαλούν τη δική της παραδοχή, ότι η αγάπη υπερνικά τα πάντα, ότι στέκονται στωικά απέναντι στην βαναυσότητα των αντρών.
Η Κέιτ του “Blasted’ έχει την ικανότητα να αγαπάει και να αγαπιέται. Την ικανότητα να μοιράζεται και να δίνει αγάπη.
Κουβαλά μια αθωότητα. Η εποχή μας ειναι μια βαριά εποχή,σε βάζει σε αναγκαστικά ερωτήματα σε ωθεί σε αναζήτηση για ένα νόημα. Το μοίρασμα, η συνύπαρξη, η αγάπη δίνουν ενα νόημα στις ανθρώπινες σχέσεις. Το μήνυμα του ‘Blasted’ είναι η ανάγκη για συνήπαρξη και συντροφικότητα αυτό είναι το μήνυμα της πρωταγωνίστριας.

Είναι σοκαριστικό το γυμνό μιας παράστασης για το κοινό;
Το γυμνό για έναν ηθοποιό είναι κουστούμι. Φυσικά και υπάρχουν πολλοί λόγοι για την ύπαρξη ενός γυμνού σε μια παράσταση. Κι άλλοι τρόποι για να το αποδώσεις. Στην συγκεκριμένη περίπτωση (για τις ανάγκες του Blasted) το ζητούσε και η σκηνοθεσία. Θεωρώ ότι το θεατρικό κοινό είναι εξοικειωμένο με το γυμνό και δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε τόσος ντόρος.

Νιώθεις άγχος στις παραστάσεις;
Μπορώ να στο περιγράψω, στις πρεμιέρες το σωματοποιώ. Ανεβαίνει απο τα πόδια και χτυπάει γρήγορα την καρδιά. Μοιάζει σαν να ετοιμάζεσαι για ενα σημαντικό ραντεβού. Κλειδώνουν τα γόνατά μου.

Είσαι το κλασικό κορίτσι του μπαμπά;
Αντιθέτως είμαι πιο κοντά στην μαμά μου Ζαίρα. Είμαστε ίδιες στην εμφάνιση. Είναι ένας ωραίος άνθρωπος, σε εμπνέει η γενναιότητα της. Είμαστε δεμένες, έχει καλλιτεχνική ψυχή είναι ο καλύτερος θεατής μου.

Διάβασε περισσότερα στο περιοδικό Big Fish

Read More

And More