Δ. Παπανδρέου: “Όσα έζησα με τον Αντρέα και τον Καντάφι!”

Η Δήμητρα Παπανδρέου ήταν μια από τις ελάχιστες γυναίκες που πριν από 5 χρόνια συναντήθηκε και πήρε συνέντευξη από τον Μουαμάρ Καντάφι, φίλο του πρώην πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου. Η ίδια μίλησε για την εμπειρία της και αποκάλυψε τις κρυφές πτυχές του ηγέτη της Λιβύης.

Όπως ανέφερε η ίδια σε συνέντευξή της στο “People”, η συνάντηση της με τον Καντάφι έγινε το Φεβρουάριο του 2006, στο πλαίσιο της συνέντευξης που ήθελε να του πάρει για την εκπομπή “Αυτοπροσώπως” που μεταδόθηκε από το Star. Ήταν, μάλιστα η πρώτη συνέντευξη που έδωσε ο Πρόεδρος της Λιβύης, μετά από 15 χρόνια, επειδή δεν ήθελε να “εκτεθεί” δημόσια. Η φιλία του, όμως, με τον Ανδρέα Παπανδρέου, ήταν αυτή που βοήθησε στην πραγματοποίηση της συνάντησης.
“Είχαμε επικοινωνήσει 3 χρόνια πριν, μου είπε ότι του είμαι πολύ συμπαθής και μου ανέφερε, όποτε ήθελα, να πάω να τον συναντήσω”, εξομολογήθηκε η Δήμητρα Παπανδρέου.

Η ίδια περιέγραψε πως την υποδέχτηκαν στη Λιβύη με τιμές αρχηγού κράτους. “Είχαμε τα αυτοκίνητά μας, τη δική μας φρουρά για να μας προσέχει σε ο,τιδήποτε απρόοπτο μπορεί να συνέβαινε, τους συνοδούς μας, τα καλύτερα ξενοδοχεία, φαγητά και ό,τι άλλο επιθυμούσαμε”, ανέφερε και πρόσθεσε πως τα μέτρα ασφαλείας για τη συνάντηση με τον Καντάφι ήταν δρακόντεια.
Ακόμη, η Δήμητρα Παπανδρέου μίλησε και για τη συνάντησή της με τον Καντάφι και αποκάλυψε πως ο ηγέτης της Λιβύης έχει μικροφοβία. “Ο Μουαμάρ Καντάφι έχει μικροφοβία. Δεν πιάνει τίποτα από τα χέρια των άλλων. Αν ήθελες να του δώσεις ένα δώρο, όπως το κομπολόι που του έδωσα εγώ, δεν το έπαιρνε ο ίδιος, αλλά η συνοδεία του”, δήλωσε.
Τέλος, για τη φιλία του Καντάφι με τον Ανδρέα Παπανδρέου, η ίδια είπε το εξής: “Ξέρω πως ο Καντάφι τον θαύμαζε. Για το μυαλό του, για το ότι βοήθησε τον αραβικό κόσμο, τον Αραφάτ, τους Παλαιστίνιους. Ο Καντάφι θεωρούσε την Ελλάδα αδελφή χώρα και το ΠΑ.ΣΟ.Κ αδελφό κόμμα”.
Διάβασε περισσότερα στο “People” που κυκλοφορεί!

Read More

And More