Όσκαρ Πιστόριους: Ένοχος, αλλά όχι για φόνο εκ προμελέτης ο χρυσός Παραολυμπιονίκης

Προς το τέλος της φαίνεται πως φθάνει η υπόθεση του Παραολυμπιονίκο Όσκαρ Πιστόριους που σκότωσε την σύντροφό του Ρίβα Στέενκαμπ στις 14 Φεβρουαρίου του 2013 στο σπίτι του στην Πρετόρια.
Η δικαστής ανακοίνωσε πως ο Πιστόριους κρίνεται ένοχος για το φόνο της συντρόφου του, αλλά θεώρησε περιστασιακά τα στοιχεία για το φόνο εκ προμελέτης. Έτσι, τον έκρινε αθώο γι’ αυτό το κομμάτι της κατηγορίας.

Με το που ξεκίνησε η ανάγνωση της ετυμηγορίας από τη δικαστή Τοκοζίλε Μασίπα, ο Πιστόριους έβαλε τα κλάματα. Αυτό που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση είναι πως δίπλα του, στο εδώλιο, υπάρχει ένας πράσινος κουβάς, μια πετσέτα και μπουκαλάκια με νερό. Δεν θα είναι η πρώτη φορά ούτε αν ο χρυσός Παραολυμπιονίκης κάνει εμετό στο άκουσμα των όσων θα ειπωθούν στο δικαστήριο.
Η δικαστής απέρριψε κρίσιμες μαρτυρίες γειτόνων του κατηγορούμενου κρίνοντας ότι δεν είναι αξιόπιστες. Όπως εξήγησε δεν έχει καμία αμφιβολία για την εντιμότητα των μαρτύρων και, μάλιστα, τους ευχαρίστησε διότι αφιέρωσαν χρόνο και χρήματα για να βοηθήσουν το δικαστήριο.

Read More

And More