Πως θα ήταν αν μια “κανονική” γυναίκα αντικαθιστούσε τα μοντέλα στις καμπάνιες μόδας!

Αν κοιτάξει κανείς ένα μοντέλο σε μια καμπανια μόδας, τι βλέπει; Οι περισσότεροι από εμάς βλέπουμε ένα πρόσωπο που δεν μπορεί να μας αφορά. Κάποια που εμφανίζεται φυσικά τέλεια με τα πρότυπα της κοινωνίας (ακόμα και αν έχει υποστεί Photoshop), και κάποιος με μια αίγλη φαινομενικά αδύνατη να επιτευχθεί.

Αλλά τι γίνεται αν το μοντέλο αντικατασταθεί από ένα άτομο σαν κι εμάς; Θα ήμασταν πιο πρόθυμες να αγοράσουμε τα ρούχα; Τα πρότυπα ομορφιάς θα γίνονταν τελικά πιο ρεαλιστικά; Η πρώην fashion editor περιοδικού μόδας Nathalie Croquet το δοκίμασε και με τη βοήθεια στιλίστα και φωτογράφου δημιούργησε μια σειρά από φωτογραφίες στις οποίες πήρε η ίδια το ρόλο του μοντέλου σε καμπάνιες μόδας.

H ίδια είπε στο BuzzFeed σχετικά με την έμπνευση του project: “Οι γυναίκες, η κατανάλωση, το ρετούς, τα καλλυντικά, η γήρανση, η ομορφιά, όλα έρχονται στο μυαλό, αλλά πραγματικά αυτά τα θέματα είναι προς συζήτηση. Νιώθω ότι οι άνθρωποι χρειάζονται μια πιο πνευματική προσέγγιση στη ζωή, και διασκέδαση. Είμαι στην ευχάριστη θέση να τους το προσφέρω, ακόμη και εμπαίζοντας τον εαυτό μου. “

/

/

/

/

/

Read More

And More