Από μπασίστας ροκ συγκροτήματος και άθεος έγινε αρχιμανδρίτης! Η απίστευτη ιστορία του π. Θεμιστοκλή Αδαμόπουλου

Σήμερα είναι επικεφαλής της Ελληνορθόδοξης Ιεραποστολής της Σιέρρα Λεόνε. Ο πάτερ Θεμιστοκλής Αδαμόπουλος όμως στα νιάτα του υπήρξε αρξιστής, άθεος, αντιδραστικός, μακρυμάλλης και αμετανόητος ροκάς. Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι ο αρχιμανδρίτης και ιεραπόστολος που συναντά ήταν κάποτε μέλος του συγκροτήματος Flies.

Η ιστορία του ξεκινάει κάπου στις αρχές της δεκαετίας του ’60. Ένα συγκρότημα Αυστραλών, με βασικό τραγουδιστή το μετέπειτα αστέρι της αυστραλιανής μουσικής, Ρόνι Μπερνς κερδίζει έδαφος. Στο μπάσο ήταν ένας Ελληνοαυστραλός. Ο Θέμι Άνταμς, κατά κόσμον Θεμιστοκλής Αδαμόπουλος, ο οποίος αλλάζει το όνομά του, αρνείται την ελληνική καταγωγή και τις παραδόσεις, για να ενσαρκώσει την αντίδραση στην κοινωνική αδικία. Για Ορθοδοξία και θρησκεία; Ούτε λόγος.

Μια περίεργη εμπειρία, του αλλάξει και πάλι τον δρόμο και τον κάνει να στραφεί στον Θεό και την ιεροσύνη. Πουλάει τα υπάρχοντά του και χαρίζει τα χρήματα στους φτωχούς. Μετά από λίγο καιρό, αποφασίζει να ενταχθεί στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία. Η απίστευτη ιστορία του έκανε το Χόλιγουντ να ονειρεύεται να την κάνει ταινία. Ο ίδιος μιλάει για όλα αυτά στον Χριστόδουλο Αθανασάτο και το New Greek TV.

Read More

And More