Πίσω στην κορυφή της σελίδας
09.08.2011 | 13:10

Έρχεται νέα περαίωση - Συγχωροχάρτι σε όσους "ξέχασαν" να δηλώσουν φόρους

Έρχεται νέα περαίωση - Συγχωροχάρτι σε όσους ξέχασαν να δηλώσουν φόρους
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Άλλη μια «νέα» ευκαιρία σε όσους θέλουν να σβήσουν μια και καλή το φορολογικό τους παρελθόν, δίνει το υπουργείο Οικονομικών: Θα χρειαστεί βεβαίως να καταβάλλουν και το σχετικό αντίτιμο, όπως αυτό ορίζεται στην «νέα περαίωση» που ενεργοποιείται σε λίγες ημέρες με την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε την περασμένη Παρασκευή.

Ποιους αφορά η ρύθμιση; Περισσότερους από 500.000 φορολογούμενους που ενώ είχαν λάβει το σημείωμα της προηγούμενης διαδικασίας περαίωσης «γύρισαν την πλάτη στη ρύθμιση», μαζί με ελεύθερους επαγγελματίες με ατομική περιουσία πάνω από 400.000 ευρώ καθώς και επιχειρήσεις –εισηγμένες ή μη- με τζίρο από 20-40 εκατ. ευρώ.
Τώρα αυτοί έχουν την ευκαιρία να περαιώσουν τις ανέλεγκτες χρήσεις τους, λίγο πριν η Εφορία τούς ελέγξει με διαδικασίες - εξπρές.

Το κλείσιμο των ανέλεγκτων χρήσεων θα γίνεται με την αποδοχή από τον φορολογούμενο του εκκαθαριστικού σημειώματος εντός 5 ημερών από την κοινοποίησή του, ενώ θα μπορεί να το υποβάλει και μόνος του, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2011. Υπενθυμίζεται ότι από την προηγούμενη ρύθμιση της περαίωσης, είχαν βεβαιωθεί έσοδα ύψους 2 δισ. ευρώ.

Διάβασε περισσότερα στο newsit
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10