Πίσω στην κορυφή της σελίδας
19.03.2011 | 09:45

Η Περιοδεία του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού 2011

Η Περιοδεία του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού 2011
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Μία μοναδική εμπειρία γνωριμίας με τον εθελοντισμό θα έχουν οι επισκέπτες της Τεχνόπολις, Δήμου Αθηναίων από τις 17 μέχρι τις 23 Μαρτίου. Πρόκειται για τη διοργάνωση της Περιοδείας του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού, μιας διαδραστικής εκδήλωσης η οποία πραγματοποιείται διαδοχικά σε όλες τις πρωτεύουσες των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα μαζί με την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, που αποτελεί τον Εθνικό φορέα συντονισμού του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού (ΕΕΕ) 2011 στην Ελλάδα και το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης εγκαινιάζουν επίσημα την έναρξη του Έτους και την εκδήλωση της «Περιοδείας του ΕΕΕ 2011» η οποία θα λάβει χώρα στην «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων από 17-23 Μαρτίου.

To Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινίασε την εκστρατεία επικοινωνίας για το Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού 2011 με το σλόγκαν «Γίνε εθελοντής! Η προσφορά σου είναι σημαντική». Με το Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού (ΕΕΕ) 2011, η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζει τη σημασία του εθελοντισμού για τη δημιουργία μιας δημοκρατικότερης, πιο υπεύθυνης κοινωνίας  με ευαισθησίες: «Θέλω να αποτίσω φόρο τιμής στα εκατομμύρια Ευρωπαίους που διαθέτουν τον χρόνο τους για να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο», δήλωσε η Viviane Reding, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για τη Δικαιοσύνη, τα Θεμελιώδη Δικαιώματα και την Ιθαγένεια. «Όλοι έχουμε κατά βάθος την ικανότητα να βοηθήσουμε εκείνους που έχουν ανάγκη.  Ο εθελοντισμός ενδυναμώνει τις θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αξίες:  την αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή. Εγκαινιάζοντας το Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού, θέλω να στηρίξω εκείνους που προσπαθούν να αλλάξουν τα πράγματα.  Έφτασε η ώρα να μοιραστούμε και να δώσουμε κάτι με τη σειρά μας, να βοηθήσουμε δηλαδή εκείνους που βοηθούν»!

Η Περιοδεία του Ευρωπαϊκού Έτους ΕΘελοντισμού
Η «Περιοδεία του ΕΕΕ» επισκέπτεται κάθε κράτος μέλος της ΕΕ κατά τη διάρκεια του έτους προσφέροντας την ευκαιρία σε εθελοντές και εθελοντικές οργανώσεις  να προβάλουν το έργο τους και να έρθουν σε επαφή με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικών και το κοινό. Το πρόγραμμα  περιλαμβάνει δημόσιες συζητήσεις σε θέματα που άπτονται του εθελοντισμού και παρουσιάσεις εθελοντικού έργου, καθώς και μουσικές παραστάσεις και διαδραστικά παιχνίδια.

Στο χώρο της Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα σημαντικότερα θέματα που αφορούν στον εθελοντισμό, ενώ παράλληλα θα μπορούν και να συμμετέχουν ενεργά στις εκδηλώσεις. Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ανάδειξη της σημασίας του εθελοντισμού και η  ενθάρρυνση του κοινού να συμμετέχει σε εθελοντικές δράσεις. Η περιοδεία έχει ήδη ξεκινήσει από τις Βρυξέλλες και έχει μέχρι στιγμής ταξιδέψει στη Βουδαπέστη, τη Βιέννη, τη Λισσαβόνα, το Λουξεμβούργο και τη Μαδρίτη,

Το πρόγραμμα της Περιοδείας στην Αθήνα αποτελείται από τις εξής θεματικές ενότητες:
Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011 
     
Θέμα: Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες (Πρόσφυγες, Άστεγοι, Άποροι, ΑΜΕΑ κα)        
Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Θέμα: Εθελοντισμός και ενεργοί πολίτες σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο
Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Θέμα: Ανθρωπιστική, Αναπτυξιακή Βοήθεια και Φυσικές Καταστροφές
Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Θέμα: Διαγενεακή Αλληλεγγύη (νέοι – παιδιά- ηλικιωμένοι)
Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Θέμα: Προστασία Περιβάλλοντος & Προστασία Ζώων
Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Θέμα: Υγεία (Αιμοδοσία. ΑΙDS, Ναρκωτικά κ.α.)
Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Θέμα: Πολιτισμός, Άθληση, Τέχνη, Ελεύθερος Χρόνος
 
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό τις ακόλουθες ώρες λειτουργίας:
Πέμπτη 17,  Δευτέρα 21, Τρίτη 22 και Τετάρτη 23 Μαρτίου  -  11:00-20:00
Παρασκευή 18, Σάββατο19 και Κυριακή 20 Μαρτίου  - 11:00-21:00.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.            
 
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10