Θ. Πετρέλης: ”Ξεκίνησα από το μηδέν κι έτσι έμαθα να εκτιμώ”!

Ο Θάνος Πετρέλης είχε μάθει από πολύ μικρός πόσο δύσκολα βγαίνει το μεροκάματο και γι’αυτό τώρα φροντίζει να είναι μετρημένος και να μην κάνει περιττά έξοδα. Πώς ήταν τα παιδικά του χρόνια; ”Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Άνω Πατήσια. Η οικογένειά μου ήταν η κλασσική μέση ελληνική οικογένεια. Ο πατέρας μου, Ζαχαρίας, βρισκόταν όλη τη μέρα στη δουλειά και η μητέρα μου, Βάσω, φρόντιζε το σπίτι, εμένα και τις δύο μου αδελφές, τη Χριστίνα και την Ειρήνη. Θυμάμαι έντονα τον πατέρα μου, ο οποίος είναι οικοδόμος, να γυρνάει παντα τα απογεύματα γεμάτος σκόνη και ασβέστη, να κάνει ένα μπάνιο και να κάθεται στο τραπέζι της κουζίνας για να φάει. Δούλευε από το πρωί μέχρι το βράδυ προκειμένου να έχουμε τουλάχιστον τα αναγκαία”, περιγράφει στο περιοδικό People.

Και συνεχίζει: ”Από τα 16 μου με έπαιρνε στην οικοδομή και μου μάθαινε τη δουλειά. Ήθελε να μάθω πώς βγαίνουν τα χρήματα και να εκτιμήσω κάποια πράγματα. Αυτό θέλω να διδάξω κι εγώ στα δικά μου παιδιά, τα οποία σήμερα έχουν περισσότερα υλικά αγαθά από μένα όταν ήμουν στην ηλικία τους. Αυτό μου έκανε πολύ καλό. Ξυπνούσα στις 5:30 το πρωί που το χειμώνα είναι ακόμη νύχτα και κάνει κρύο, φορούσα τα ρούχα της δουλειάς και δούλευα μέχρι αργά το μεσημέρι. Η οικοδομή ήταν για μένα το καλύτερο σχολείο”.

Με τη σύζυγό του, Σοφία, είναι μαζί 15 χρόνια. Πώς γνωρίστηκαν και τι έγινε στο πρώτο τους ραντεβού; ”Γνωριστήκαμε όταν ήμουν 20 χρονών. Συναντηθήκαμε στο γάμο της ξαδέλφης μου, Χρυσούλας. Ο πατέρας μου με τον πατέρα της ήταν παιδικοί φίλοι και γνωριζόμασταν από πριν. Το πρώτο μας ραντεβού ήταν στο κλαμπ La Mamounia, εκεί είχα κανονίσει να την πάω. Τότε δεν είχα ακόμη αυτοκίνητο αλλά ένα μηχανάκι χαμηλού κυβισμού. Η Σοφία όμως είχε αυτοκίνητο και πέρασε από το σπίτι μου στο Ίλιον να με πάρει. Μου χάλασε την παράδοση…”, λέει χαρακτηριστικα.

Διάβασε περισσότερα στο περιοδικό People που κυκλοφορεί.

Read More

And More