Π. Αναστασοπούλου στο TLIFE: Στο “Νησί” θα έφτιαχνα ακόμη και τους καφέδες!

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, που πρωταγωνιστεί στην ”Μαύρη Κωμωδία” στο θέατρο Μουσούρη, έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στο Tlife και μίλησε για τα επαγγελματικά και προσωπικά της δρώμενα.

Το έργο εκτυλίσσεται όντες οι ηθοποιοί μέσα στο σκοτάδι, δεν είναι μια συμβατική κωμωδία αλλά ένα έργο με πολλές ανατροπές και ο ρόλος της Πηνελόπης είναι ο ρόλος κλειδί για να λυθεί μία παρεξήγηση, που έχει στοιχεία τα οποία σε κάνουν να σκέφτεσαι πάρα πολύ και να παίρνεις, όπως λέει η ίδια, κάτι μαζί σου στο σπίτι για δουλειά, για να σκεφτείς.
Θεωρεί πολύ ωραία συγκυρία να βρίσκεται με τους συγκεκριμένους ηθοποιούς στο θέατρο, γιατί τους θαυμάζει πάρα πολύ για όλα όσα έχει καταφέρει ο καθένας ξεχωριστά και για το ότι δεν είναι επαναπαυμένοι.

Πρότυπο στη ζωή της πάντα είχε και θα έχει τον πατέρα της, επειδή είναι ένας άνθρωπος που αυτοδημιούργητος έχει καταφέρει να κάνει μια πολύ ωραία οικογένεια και να είναι όλοι χαρούμενοι, κάτι που για την ίδια είναι η πεμπτουσία της ζωής. Επιπλέον δήλωσε ότι βλέπει τον εαυτό της σαν θεατής και προσπαθεί να διορθώνεται. Δίνει την ψυχή της και την υπομονή της όλη στην τέχνη. ”Πρέπει να παραμένεις στη βάση σου το υλικό που είσαι όντως φτιαγμένη”, τόνισε.

Η Πηνελόπη, αγαπάει την τέχνη της γιατί πιστεύει ότι είναι ”φαρμακάκι”, κάτι σαν χαλαρωτικό για να περνάνε οι άνθρωποι καλύτερα. ”Δουλειά μου είναι να κάνω αυτούς που δεν αισθάνονται πολύ καλά όταν έρθουν εδώ, από το υστέρημά τους, να δουν μια παράσταση ή θα επιλέξουν να δουν κάτι στην τηλεόραση, ή το σινεμά ή την μπάντα μου να τους κάνω να ξεχαστούν. Οπότε και να ήθελα δεν θα μπορούσα να είμαι μία από εκείνους που είναι αρνητικοί, γιατί τότε εμένα ποιος θα με έκανε να περνάω καλά;”

Σχετικά με την οικονομική κρίση, η ίδια είπε: ”Όλοι μας αντιμετωπίζουμε προβλήματα, αλλά έχει σημασία από ποια πλευρά θα το δεις. Μπορεί να επιλέξεις να το δεις από τη μίζερη πλευρά, αλλά αυτό δεν βγάζει πουθενά. Όλα τα ”άσχημα” είναι πάντα σε εισαγωγικά, γιατί είναι προκλήσεις για να γίνεις καλύτερος. Αν επιλέξεις να το δεις από αυτήν την πλευρά θα βασανίζεσαι καθημερινά. Καλύτερα να αποφασίσεις την άλλη, και δεν μιλάω εκ του ασφαλούς, γιατί ούτε πλούσια είμαι ούτε υπέρογκα ποσά αμοίβομαι για τη δουλειά μου”.

Ως κριτής δεν θα συμμετείχε ποτέ και πουθενά, γιατί δεν της αρέσει η κριτική. ”Δεν θεωρώ ότι είναι επάγγελμα, αλλά προσωπική άποψη και καλά θα κάνει ο καθένας να την εκφράζει στο σπίτι του με τους φίλους του”, είπε χαρακτηριστικά. Επιπλέον, δεν πιστεύει στις εκπομπές που έχουν ένα στημένο πάνελ από ανθρώπους, που μπορεί να είναι καταρτισμένοι- αν και συνήθως δεν είναι- και λένε την άποψή τους για διάφορα πράγματα από μόδα μέχρι να αναλύουν ψυχοσυνθέσεις ανθρώπων και σχέσεις.

Πρώτη επαφή με την τηλεόραση ήταν μια μικρή συμμετοχή που είχε στις ”Πεθερές”, όπου πέρασε πολύ ωραία κι ύστερα στις ”Μάγισσες της Σμύρνης”, μια σοκαριστική και ταυτόχρονα καταπληκτική εμπειρία για εκείνη…Την είχαν επιλέξει επειδή ήταν ξανθιά και θα υποδυόταν τη μοναδική ξανθιά Σμυρνιά ανάμεσα σε όλες τις μελαχρινές, αλλά τελευταία στιγμή ανακάλυψαν ότι παραήταν ξανθιά κι αναγκάστηκε επί τόπου να πάει να βάψει τα μαλλιά της σ’ ένα συνοικιακό κομμωτήριο στην Κυψέλη, όπου με πολύ κόπο τα μαλλιά βγήκαν τελικά πράσινα.

Σαν ενοχικός άνθρωπος που είναι από το άγχος της ότι είχε σταματήσει το γύρισμα εξαιτίας της, έκλαιγε με μαύρο δάκρυ και η Μαρία Καβογιάννη της έλεγε: ”Μην κλαις αγάπη μου, δες τα δικά μου που είναι πιο πράσινα.” Επίσης είπε ότι, την χαρακτηρίζει η παντελής έλλειψη εγκράτειας σε όλους τους τομείς, αλλά και να σκεφτόταν πάλι θα έκανε αυτό που θα της έβγαινε αυθόρμητα.

Αυτοσκοπός της δεν ήταν ποτέ να γίνει διάσημη, ούτε να βγάλει πολλά λεφτά από αυτό.” Όλα αυτά είναι πολύ ωραίες συνέπειες κι ειδικά όταν παίρνεις αγάπη ή έρθει ο άλλος να σου πει, γελάω, συμπάσχω”, όπως είπε η ίδια. Τέτοιες αντιδράσεις τις παίρνει μέσα της και της δίνουν ενέργεια για να προχωρήσει. Και συνέχισε: ”Αυτά τα εισπράττω με σεμνότητα, δεν ήθελα να γίνω κάτι άλλο από αυτό που είμαι και δεν έδωσα περισσότερη σημαντικότητα σ’ αυτό που κάνω από αυτή που πρέπει να έχει. Γι’ αυτό δεν έχω άλλη συμπεριφορά λόγω της αναγνωρισημότητας. Αν ανακάλυπτα το φάρμακο για τον καρκίνο, στο λόγο μου θα το καβάλαγα εύκολα το καλάμι.”

Η γλυκιά ηθοποιός είπε πως, κοντεύει να τρελαθεί και δεν μπορεί να κρύψει άλλο πια ότι δεν έχει καθόλου ελεύθερο χρόνο. Αυτό που την στεναχωρεί πολύ στην προκειμένη φάση, είναι ότι δουλεύει πάρα πολύ και σε άλλες εποχές θα μπορούσε να είναι πάρα πολύ πλούσια, ενώ τώρα όσο και να δουλεύει πλούσια δεν θα γίνει ποτέ. Θέλει όμως και ποιότητα ζωής κι αυτό που ζει αυτή την στιγμή την έχει κουράσει πολύ. Όπως αποκάλυψε, υπάρχει, πολύ ελάχιστες στιγμές, ως Πηνελόπη μέσα στη μέρα της. Είναι πολύ βαρύ το πρόγραμμα, γι’ αυτό και προσπαθεί να συνδυάσει τις φιλικές της σχέσεις με τη δουλειά. ”Μάλλον μέσα από αυτήν την ανάγκη δημιουργήθηκε κι η μπάντα, Mamacita, είπε και παραδέχτηκε πως ήθελαν να δημιουργήσουν κάτι που θα ήθελαν και οι ίδιοι να πάνε να το δουν.

Η ίδια διαλέγει τους φίλους της με βάση το ταλέντο τους, για να μπορεί να παίρνει πράγματα και να τους δίνει κάτι από αυτά που τους λείπουν, έτσι ώστε να γίνεται μια ωραία ανταλλαγή και να δημιουργούνται πράγματα. ”Στον χώρο μας, δημιουργούμε μεταξύ μας μια οικογένεια και ο καθένας ζει τα δράματα και τις χαρές του άλλου”, είπε και υπογράμμισε ότι έχει φιλίες από τον επαγγελματικό της χώρο, αλλά πιο κοντά από όλους είναι ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, η σχέση της με τον οποίο εδραιώθηκε στο θέατρο.

Όταν την ρωτάς τι αγαπά πιο πολύ ανάμεσα στο τραγούδι την τηλεόραση και το θέατρο, είναι σαν να την ρωτάς πιο από τα παιδιά της αγαπά περισσότερο. Δικαιολόγησε την άποψή της, λέγοντας ότι ”ανάλογα το τι κάνεις και ποια στιγμή το κάνεις δίνεις μια τριχούλα παραπάνω”, όπως λέει κι ένας φίλος της. Ακόμη, της αρέσει να είναι κομμάτι από καλές δουλειές, ακόμη κι αν έχει πολύ μικρό ρόλο και στο ”Νησί” θα έφτιαχνε ακόμα και τους καφέδες, αρκεί όμως, να ήταν εκεί, να βλέπει ότι στη χώρα της συμβαίνει κάτι τόσο αξιόλογο.

Αρχή της είναι να μην σχολιάζει τις προσωπικές επιλογές των ανθρώπων. Σε σχετική ερώτηση για το πώς σχολιάζει την επιθυμία ομοφυλοφίλων να ιυοθετήσουν παιδιά, η Πηνελόπη δήλωσε πως την ενδιαφέρει τα παιδιά να είναι ευτυχισμένα και να μεγαλώνουν σ’ ένα υγιές περιβάλλον. ”Το τι κάνει η μαμά κι ο μπαμπάς στο κρεβάτι δεν το ξέρει κανένας. Αν δύο άνθρωποι αγαπιούνται πραγματικά γιατί να μην έχουν ένα παιδί; Η κοινωνία πρέπει να κοιτάει την αληθινή αγαπή ανάμεσα σε ένα ζευγάρι ό,τι τύπου ζευγάρι κι αν είναι αυτό”.

Αν την ρωτούσες πριν από μερικούς μήνες για το πώς βλέπει τις ανθρώπινες σχέσεις θα ήταν πολύ αισιόδοξη. Αυτήν τη στιγμή δεν ξέρει πώς να τις χαρακτηρίσει, απλά η ίδια θα προτιμούσε να ζει σε μια άλλη εποχή, γιατί αυτή είναι πολύ δύσκολη… για πρίγκιπες.

” Έρχονται πληροφορίες από παντού, οι άνθρωποι δημιουργούν διαδικτυακές σχέσεις, δεν χρειάζεται να βγούμε από το σπίτι μας και φλερτάρουμε πίσω από έναν υπολογιστή, παρουσιάζοντας τον εαυτό μας όπως θέλουμε εμείς. Τα πράγματα έχουν γίνει πολύ ”ωμά” ”, όπως τόνισε ”και τυχαίνει όταν γνωρίζουμε ανθρώπους που είναι κοντά σ’ αυτό που θέλουμε να τους προσπερνάμε, γιατί δεν μπορούμε να τους αναγνωρίσουμε πια. Από την άλλη έχω και παραδείγματα ανθρώπων που έχουν καταπληκτικές σχέσεις, ωραιότατες οικογένειες, που κρατάνε και πολλά χρόνια.”

Η ίδια βρίσκεται σε μια δεκαετία της ζωής της που όλα ανατρέπονται, αλλάζουν κι ανυπομονεί να δει τι θα γίνει μετά. ”Το ‘χω αφήσει στο σύμπαν πλέον. Κάθομαι και λέω, δείξε μου τι είναι να γίνει, ας γίνει γρήγορα να τελειώνουμε με αυτήν την ιστορία. Είναι πολύ δύσκολο να κάνεις ένα γάμο και να τον κρατήσεις. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να γίνει τελικά αυτός ο γάμος, αφού οι άνθρωποι δεν ικανοποιούνται με τίποτα πλέον.”

Αυτήν τη στιγμή περνάει την πιο δύσκολη φάση στη ζωή της και παρόλα αυτά στέλνει αισιόδοξα μηνύματα σε όλους, ανέβηκε στο σανίδι και κανείς δεν κατάλαβε τίποτα.

Η Πηνελόπη είπε πως δεν θεωρεί ότι είναι κακή η περίοδος αυτή, όμως την έχει βγάλει πολύ έξω από τα νερά της και την έχει βάλει σε μία περίεργη διαδικασία. Όπως είπε, καλείται να αντιμετωπίσει ξαφνικά την δεκαετία των 30, τις ανθρώπινες σχέσεις και το τι είναι τελικά σημαντικό στη ζωή, το ότι θέλεις να έχεις ένα σύντροφο και ότι θέλεις να κάνεις ένα παιδί. ”Η κοινωνία λέει αυτό, εσύ πιστεύεις κάτι άλλο. Δεν είναι κάτι ούτε κακό, ούτε απογοητευτικό. Είναι όμως, κάτι που συμβαίνει. Αν μου το ‘λεγες στα 25 μου, θα σου έλεγα: ”Τι μου λες εγώ τα ξέρω όλα, τα ‘χω κάνει όλα”. Μάλιστα, αν πεθάνω αύριο το πρωί μπορώ να πω ότι είμαι πάρα πολύ γεμάτη, δεν μου έχει λείψει τίποτα, εκτός από ένα πράγμα. Δεν ξέρω πώς είναι να ‘χεις δική σου οικογένεια, που να την έχεις δημιουργήσει εσύ. Σε όλο το υπόλοιπο κομμάτι της διασκέδασης, των ερωτικών συντρόφων, της φιλίας, της απογοήτευσης, της επιτυχίας, τα ‘χω ζήσει με το κουτάλι φανταστικά. Αυτή τη στιγμή έχω ανάγκη να αράξω λίγο .Δεν υπάρχει κάποιος άντρας στη ζωή μου αυτήν την περίοδο, κοιμάμαι μόνη μου!”

Η χαρά που μεταδίδει θέλει να έχει αποτέλεσμα, ονειρεύεται να κάνει τη δική της οικογένεια κι εμείς απλά της το ευχόμαστε ολόψυχα! Μία από τις συμβουλές της, είναι ότι πρέπει να αναλύουμε τους στόχους μας και να σκεπτόμαστε με ποιους τρόπους μπορούμε να τους πετύχουμε, μέσα πάντα από την αγάπη.

Με την μόδα έχει σχέση πάθους κι ακόμη περισσότερο με την αισθητική. ”Αν το κάνεις εσύ καλά, αρχίζουν και παραδειγματίζονται και οι άλλοι από αυτό”, είπε. Τέλος, επειδή σε αυτή τη χώρα όπως τόνισε, πρέπει να προσέχουμε τι λέμε, ώστε να μην χαρακτηριστούμε ψώνια, δεν ήθελε να πει κάτι που θα ήθελε να κάνει μέχρι να κλείσει η καριέρα της, γιατί δεν έχει όρεξη να αντιμετωπίσει όσους θέλουν να κρίνουν το δικό της όνειρο. Μόνο της ”μήνυμα” είναι ότι τα βήματά της τα κάνει αργά και σταθερά και πως στόχος της είναι ο τελευταίος όροφος της πολυκατοικίας, ακόμη κι αν τώρα βρίσκεται στο 4ο σκαλί της σκάλας, όπως είπε.

Μπορούμε να την βρούμε στο εστιατόριο του πατέρα της στην Πανόρμου, στο ”ΖΕΝ” καθώς και στο ”Villa Mercedes” κάθε Δευτέρα βράδυ, παρέα με την μπάντα της!

Της Μαρίας Πορτοκαλάκη

Read More

And More