Ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ο Όσκαρ Πιστόριους

Στα “μαλακά” φαίνεται πως έπεσε ο Όσκαρ Πιστόριους. Η Νοτιοαφρικανή δικαστής που ανέλαβε την υπόθεση της δολοφονίας της Ρίβα Στέενκαμπ, τον αθώωσε για φόνο εκ προμελέτης και φόνο δεύτερου βαθμού, αλλά τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.
Όρθιος και σχετικά ανέκφραστος, ο Όσκαρ Πιστόριους άκουσε τη δικαστή Τοκοζίλε Μασίπα να ανακοινώνει την απόφασή της πως τον βρήκε ένοχο για ανθρωποκτονία από αμέλεια, μια μέρα αφού τον αθώωσε από τις κατηγορίες για φόνο εκ προμελέτης και φόνο β’ βαθμού.
Ο Πιστόριους αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως 15 ετών. Σημειώνεται, σύμφωνα με τη Mirror, ότι δεν υπάρχει ελάχιστη ποινή για την ανθρωποκτονία εξ αμελείας και δεν αποκλείεται ακόμη και το ενδεχόμενο ο Πιστόριους να μην μπει καθόλου στη φυλακή!

Αμέσως, η αδερφή του Έιμι έτρεψε και τον αγκάλιασε, εμφανώς ανακουφισμένη από την ετυμηγορία της δίκης. Αγκάλιασε ακόμη και τον πατέρα του, με τον οποίο οι σχέσεις τους δεν βρίσκονταν μέχρι τώρα στο καλύτερο σημείο τους.
Παρόντες στο δικαστήριο και οι γονείς της Ρίβα Στέενκαμπ, του 29χρονου μοντέλου που ο χρυσός Παραολυμπιονίκης σκότωσε τα ξημερώματα της 14ης Φεβρουαρίου του 2013 μέσα στο σπίτι του στην Πρετόρια. Κι εκείνοι άκουσαν τη δικαστή να αθωώνει ουσιαστικά τον Πιστόριους ανέκφραστοι.

Read More

And More