Στη δικαιοσύνη σήμερα ο Όσκαρ Πιστόριους για το θάνατο της συντρόφου του!

Στο κελί πέρασε τη νύχτα ο Όσκαρ Πιστόριους, που με το πρόσωπο καλυμμένο και το κεφάλι σκυμμένο, οδηγήθηκε σήμερα στο δικαστήριο της Πρετόρια, για να του απαγγελθούν κατηγορίες για το φόνο της κοπέλας του, Reeva Steenkamp.
Ο 26χρονος Παραολυμπιονίκης και θρύλος του παγκόσμιου αθλητισμού για τις επιδόσεις του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας… 24 ώρες μετά το θάνατο της 30χρονης καλλονής από το όπλο του, η υπόθεση αντί να ξεδιαλύνεται, περιπλέκεται όλο και περισσότερο.
Το αρχικό σενάριο που υποστήριζε ότι ο “Road Runner” όπως είναι το παρατσούκλι του Πιστόριους, πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τη Στίνκαμπ γιατί νόμιζε πως ήταν διαρρήκτης, ενώ εκείνη είχε μπει στο σπίτι για να του κάνει έκπληξη για του Αγίου Βαλεντίνου, φαίνεται να έχει κενά.

Γείτονες δήλωσαν ότι τη στιγμή των πυροβολισμών, από το σπίτι του Πιστόριους ακούγονταν φωνές. Η 30χρονη Reeva πυροβολήθηκε τέσσερις φορές, δυο στο κεφάλι και δυο στο χέρι. Ο θάνατός της ήταν ακαριαίος.
Ο Πιστόριους πέρασε το βράδυ στο αστυνομικό τμήμα και νωρίς το πρωί της Παρασκευής, οδηγήθηκε στο δικαστήριο. Οι δικηγόροι του θα προσπαθήσουν να τον αποφυλακίσουν με εγγύηση. Αλλά αυτό δεν είναι και τόσο σίγουρο. Από την Πέμπτη υπάρχουν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία οι δικαστές θα αρνηθούν να ορίσουν εγγύηση.
Αξίζει να αναφέρουμε πως η αστυνομία έλαβε κλήση για πυροβολισμούς στην πολυτελή έπαυλη του Πιστόριους τα ξημερώματα της Πέμπτης. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, βρήκαν τους διασώστες να προσπαθούν να κρατήσουν στη ζωή το 30χρονο μοντέλο, που είχε δεχθεί τέσσερις πυροβολισμούς στο κεφάλι και το σώμα, ενώ εντόπισαν ένα πιστόλι των 9 χιλιοστών.

Από τη στιγμή του αιματηρού περιστατικού, η ζωή του Όσκαρ Πιστόριους άρχισε να γίνεται φύλλο και φτερό. Και οι λεπτομέρειες που βγήκαν, προκαλούν, αν μη τι άλλο, αίσθηση.
Πολλοί γείτονες μίλησαν για ενδοοικογενειακή βια, περιπλέκοντας την κατάσταση. Αποκαλύφθηκε επίσης ότι το 2009 είχε περάσει τη νύχτα του σε αστυνομικό τμήμα μετά από καταγγελία γυναίκας πως της επιτέθηκε κατά τη διάρκεια ενός πάρτι στο σπίτι του.

Read More

And More