Τα τραγούδια των Μ. Πλέσσα – Λ. Παπαδόπουλου σε μία μοναδική παράσταση

Από τις 26 Φεβρουαρίου 2014 ο “Δρόμος” ανοίγει ξανά! Και παρουσιάζεται στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» για συγκεκριμένο αριθμό παραστάσεων.

«Ο Δρόμος» είναι ο τίτλος ενός άλμπουμ που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το 1969 από την Lyra και θεωρείται ο πιο εμπορικός δίσκος στην χώρα, με πωλήσεις πάνω από 3.500.000 αντίτυπα, μέχρι σήμερα.

Τους στίχους των τραγουδιών έχει γράψει ο Λευτέρης Παπαδόπουλος και τη μουσική ο Μίμης Πλέσσας. Είχε σαν κύριο ερμηνευτή το Γιάννη Πουλόπουλο ενώ συμμετείχαν επίσης η Ρένα Κουμιώτη και η Πόπη Αστεριάδη.

«Το άγαλμα», το «Γέλαγε η Μαρία», το «Μέθυσε απόψε το κορίτσι μου», το «Ξημερώνει Κυριακή», το «Πρώτη φορά» ή το «Δώσε μου το στόμα σου» κομμάτια πασίγνωστα κι αγαπημένα περιλαμβάνονται στο θρυλικό πια “Δρόμο”, που ήταν και ο πρώτος ελληνικός δίσκος που έγινε χρυσός.

Το Γενάρη του 1970 μεταφέρθηκε στο σανίδι του Θεάτρου «Παξινού», με τους ίδιους συντελεστές.

Λογοκρίθηκε όμως και κυνηγήθηκε από το δικτατορικό καθεστώς καθώς στην παράσταση είχαν προστεθεί επιπλέον τραγούδια που περιείχαν ξεκάθαρα μηνύματα εναντίον του…

Από τις τις 26 Φεβρουαρίου 2014 θα παρουσιάζεται το “Θέατρον” και όλοι οι συντελεστές της παράστασης βρέθηκαν, το απόγευμα της Δευτέρας, για την πρώτη ανάγνωση του κειμένου, υπό τις οδηγίες του Μίμη Πλέσσα στο studio “Fabrica” στο Γκάζι.

Με κεντρικό άξονα τα θρυλικά τραγούδια των Μίμη Πλέσσα και Λευτέρη Παπαδόπουλου, το έργο τοποθετεί στην Αθήνα του 2014 τις ελπίδες, τα όνειρα, την αγάπη, την θυσία, τον συμβιβασμό, το ηρωικό ιδεώδες και την προδοσία που εξιστορείται στους δύο ιστορικούς δίσκους «Ο Δρόμος» και «Μίλα μου για την λευτεριά».

Σε κείμενα των Παναγιώτη Μπρατάκου και Μάρως Μπουρδάκου και σκηνοθεσία του Μάνου Πετούση.

Με τους Κώστα Αρζόγλου, Γιώτα Φέστα και Μιχάλη Μητρούση στους πρωταγωνιστικούς ρόλους αλλά και τους Δημήτρη Αλεξανδρή, Βασίλη Παλαιολόγο, Δώρα Χρυσικού, Αννίτα Κούλη και Γιάννη Καραούλη στην υπόλοιπη διανομή.

Τα τραγούδια της μουσικο-θεατρικής παράστασης (μιούζικαλ) ερμηνεύουν η Ρένα Κουμιώτη και ο Δημήτρης Μπάσης. Στην παραγωγή συμπράττουν επίσης: η ομάδα του ΔΡΟΜΟΥ, ο Σπύρος Κλείσας, η Fidel Koksal και οι Χάρης και Γιώργος Μυλωναδάκης. Την Ορχήστρα διευθύνει ο Νάσσος Σωπύλης.

Επιμέλεια κειμένου: Άρτεμις Θύμιου

Read More

And More