Πίσω στην κορυφή της σελίδας
19.03.2012 | 08:16

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια – 48ωρη απεργία κάνουν οι ναυτεργάτες

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια – 48ωρη απεργία κάνουν οι ναυτεργάτες
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Ρολά κατεβάζει για 48ώρες η ΠΝΟ, καθώς οι ναυτεργάτες έχουν προχωρήσει σε απεργία από σήμερα το πρωί με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στην τροφοδοσία των νησιών, που θα παραμείνουν αποκλεισμένα μέχρι την Τετάρτη το πρωί!
 
Οι εργαζόμενοι της ΠΝΟ έχουν προαναγγείλει ότι θα προχωρήσουν και σε επιπλέον κυλιόμενες απεργίες αν δεν υπογραφούν οι συλλογικές τους συμβάσεις και αν δεν διατηρηθεί το καμποτάζ.
 
Η κινητοποίηση των ναυτεργατών έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των αγροτών της Κρήτης και άλλων περιοχών που φοβούνται ότι θα καταστραφεί η σοδειά τους και θα χάσουν συνολικά τεράστια έσοδα.
 
Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν επίσης οι εργαζόμενοι του ΝΑΤ (Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο) και του Οίκου Ναύτου, οι οποίοι μάλιστα θα προχωρήσουν από αύριο σε κατάληψη των κτιρίων.
 
Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσουν επίσης τα σωματεία των πλοηγών, προκειμένου να αποφασίσουν αν τελικά θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις με τη μορφή στάσεων εργασίας ή 48ωρων επαναλαμβανόμενων. Σημειώνεται ότι η είσοδος και έξοδος στο λιμάνι των κρουαζιερόπλοιων αλλά και των ποντοπόρων φορτηγών πλοίων που μεταφέρουν κοντέινερ η καύσιμα γίνεται μόνο με πλοηγικά σκάφη

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10