Πίσω στην κορυφή της σελίδας
23.11.2010 | 08:30

Ποδοπατήθηκαν σε μια γιορτή μέχρι θανάτου. Πάνω από 300 οι νεκροί!

Ποδοπατήθηκαν σε μια γιορτή μέχρι θανάτου. Πάνω από 300 οι νεκροί!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Τουλάχιστον 339 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες όταν ποδοπατήθηκαν σε μία γέφυρα στην πρωτεύουσα της Καμπότζης Πνομ Πενχ, ενώ ανάλογος είναι και ο αριθμός των τραυματιών, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας Χουν Σαν.

Τα περισσότερα θύματα ποδοπατήθηκαν ή πνίγηκαν όταν χιλιάδες άνθρωποι που βρίσκονταν σε μια γέφυρα που ενώνει την πρωτεύουσα με το μικρό νησί Ντάιμοντ όπου γίνονταν οι εκδηλώσεις της τελευταίας ημέρας του τριήμερου ετήσιου Φεστιβάλ του Νερού πανικοβλήθηκαν αφού σημειώθηκαν περιστατικά ηλεκτροπληξίας.

Ο πρωθυπουργός Χου Σαν εξέφρασε στην τηλεόραση τη λύπη του για το δυστύχημα. Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση δύο νοσοκομεία αναφέρουν ότι οι νεκροί φτάνουν τους 278, ανάμεσά τους 240 γυναίκες.

Για τον Χου Σαν πρόκειται "για τη μεγαλύτερη τραγωδία από το καθεστώς του Πολ Ποτ", οπότε έχασαν τη ζωή τους περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή το ένα τέταρτο του πληθυσμού, από βασανιστήρια, υποσιτισμό ή εξάντληση.

Ο πρωθυπουργός εξάλλου κήρυξε την Τετάρτη ημέρα εθνικού πένθους, ενώ επεσήμανε ότι τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά. "Πρέπει να ερευνήσουμε περαιτέρω όσα συνέβησαν", δήλωσε, υπογραμμίζοντας ότι θα συσταθεί μία επιτροπή για αυτό το λόγο.
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου

LATEST NEWS

Τελευταία ενημέρωση: 13:30

Top 10